Afbeelding
Foto:

Clubtitels Red Stars Venray

Venray | Afgelopen weekend werden de clubkampioenschappen van de Venrayse tafeltennistennisvereniging Red Stars gehouden.

De jeugd kwam vanaf 9.00 uur verdeeld in verschillende poules bij de meisjes en jongens, die speelden voor de enkel- en dubbeltitels, in actie. Na de poules werd er verder gespeeld in het knock-outsysteem. Kampioen bij de jongens werd Sem van Gameren voor Willem van der Zanden. Sem won samen met Jochem van Sinderen eveneens het dubbelspel.

De titel bij de meisjes ging naar Jenny Ge, die in de finale Eline Smeets versloeg. Derde in deze categorie werd Esmee Eeren. De senioren en recreanten betraden het strijdperk vanaf 15.00 uur. De recreanten speelden een achtkamp, met als uiteindelijke winnaar Ton Peters, die voor Pjotr Saramak eindigde.

Het dubbelspel was de start voor de senioren. In een mix van senioren/ jeugd werden de poules afgewerkt. Nadat de poules en vervolgronden gespeeld waren, stond op het podium als winnaar het koppel Kas van Oost / Patrick Zwiers.

Hierna werd een begin gemaakt met zeven poules senioren en jeugd voor plaatsing in de A-, B- en C-poule. In deze poules lieten verschillende jeugdspelers zien sterk vooruit te zijn gegaan. Verschillende senioren moesten hun meerdere erkennen in de aanstormende jeugd en er vielen enkele mooie verrassingen te noteren.

Zo plaatsten zich voor de A-groep de jeugdspelers Sem van Gameren, Kas van Oost en Willem van der Zanden. Deze drie beten behoorlijk van zich af met mooie zeges en in een spannende eindspurt werd de nieuwe clubkampioen de 13-jarige Kas van Oost. Kas leed alleen in de laatste partij een nederlaag tegen de uiteindelijke nummer drie Frank van der Vleuten. Als nummer twee eindigde Tom Thijssen met twee nederlagen. In de B-groep was Ben Hortulanus ongenaakbaar en hij werd dus de winnaar van deze groep. De C-groep werd een prooi voor Matthian Vaes.

Op zondag speelden verschillende spelers verdeeld over geheel Nederland de kwartfinales van de senioren B-en D-meerkampen. Ook hierin vielen enkele aansprekende resultaten te noteren. Zo plaatste zich als eerste in de poule voor de halve finale senior B de nieuwe clubkampioen Kas van Oost. In Zwolle deed Emma van der Zanden als tweede van de poule hetzelfde bij de dames B.

Foto: clubkampioen Kas van Oost (13).


Vesperdienst

Blitterswijck | In de kerk van Blitterswijck wordt op zondag 28 mei om 17.00 uur een vesperdienst gehouden met een korte overweging. Het is de zondag tussen Hemelvaart van de Heer en Pinksteren, de tijd van de Pinksternoveen. Iedereen is welkom om samen de vespers te bidden.