Schapen centraal bij Schieëpersfieëst

Het Schieëpersfieëst 2017 is op zondag 28 mei. Dit is een koopzondag in centrum Venray. Naast het Schieëpersfieëst is er ook nog de manifestatie "Smaak zit tussen je oren". In het kader van "Meimaand Fietsmaand" organiseert "Fietsvierdaagse Venray" weer een fietstocht voor hele gezin.

Met dit Schieëpersfieëst wil Kiwanisclub Schieëpersland Venray trakteren op een feestje. Deze dag laat de serviceclub de Venraynaren weer kennis maken met hun eigen historie als Schieëpersland. Venray was in een ver verleden het centrum van de internationale schapenhandel in Noord West Europa.

Het centrum van Venray, uitgeroepen tot beste binnenstad 2011-2013, staat daarom deze dag opnieuw in het teken van schapen, schaapsherders, schapenscheerders, oude ambachten, nostalgie, een braderie. De winkels zijn deze zondag geopend en het parkeren is gratis.

Op zondagmorgen trekt een kudde schapen Venray in om vervolgens op het Henseniusplein geschoren te worden. De opbrengst van deze dag gaat zoals altijd naar een goed doel.