Motorcross

Wanssum | Wanssum stond afgelopen weekend in het teken van de jaarlijkse motorcross op en rond het sportpark.

Op zaterdag verschenen alle jeugdklassen met aanvulling van een vrij klasse en de mx junioren aan de start. In de vrije klasse was het Emile Cox (Wanssum) die een tweede plaats wist te halen. Cox reed in de eerste manche 5 ronden aan de leiding maar moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen in Jarno Verhorevoort (Helmond). In de tweede manche nam Verhorevoort gelijk het initiatief op korte afstand gevolgd door Cox. Achter dit tweetal vond een strijd plaats om de laatste podiumplaats tussen Jules Deenen (Wanssum) en Bart Pijpers (Wanssum). Deenen werd uiteindelijk derde in het dagklassement.

Bij de MX junioren was de zege voor Juup Tax (Wanssum). Tax moest in de eerste manche nog genoegen nemen met een tweede plaats, maar hij pakte met de zege in de tweede manche zijn revanche. In de jeugdklassen was het opnieuw Joey van der Zanden (Wanssum) die het beste resultaat behaalde. In het NK 85cc grote wielen behaalde hij een vijfde plaats algemeen. Op zondag reed Wout Smits (Ysselsteyn) een goede wedstrijd bij het NK quads nationalen en behaalde een tweede plaats in het dagklassement. Voor Job Smits was de hoop op een goed resultaat snel verkeken.

Hij beleefde in de tweede ronde van de eerste manche een zware valpartij en met het oog op de ONK-wedstrijd in Rhenen heeft hij hierna niet meer gereden. Romé Huibers (Oirlo) leverde bij het NK quads inters een mooie strijd met Roy van den Borne (Reusel) en Koen Jansen (Slijk-Ewijk). Huibers behaalde in de eerste manche een tweede plaats achter Van den Borne en een derde plaats in de tweede manche. In het dagklassement moest hij genoegen nemen met een derde plaats algemeen. Ook voor Johan Gommans (Oirlo) was de kans op een goed resultaat snel bekeken. Gommans kwam tijdens een sprong in de eerste ronde in aanraking met Koen Jansen en viel. Gommans probeerde het nog wel in de tweede manche, maar had teveel last van een blessure en besloot eveneens met het oog op het ONK in Rhenen de wedstrijd te verlaten. Jules Deenen (Wanssum) legde een goede basis voor een goed resultaat door twee maal de holeshot te pakken bij het NK MX 2 nationalen. Deenen eindigde de manches op een derde en vijfde plaats en miste met de vierde plaats in het dagklassement net het podium.

Wanssum (MON): NK Quads standaard: 6. Diego Hanen (Venray). NK 85cc grote wielen: 5. Joey van der Zanden (Wanssum). 6. Britt Jans-Beken (Wanssum). 7. Nick van Loon (Meerlo). 8. Amber Simons (Well). Vrije klasse: 2. Emile Cox (Wanssum). 3. Jules Deenen (Wanssum). 4. Bart Pijpers (Wanssum). 5. Ruud Pijpers (Wanssum). 9. Wilco Lindner (Wanssum). MX junioren: 1. Juup Tax (Wanssum). 9. Dave Thielen (Veulen). 20. Gemma Lindner (Wanssum). 26. Stan Bongers (Castenray). NK MX 2 senioren: 13. Jos Hubers (Overloon). NK MX open senioren: 17. Maik Hubers (Venray). 31. Koen Pijpers (Wanssum). 32. Marijn Steffers (Oostrum).