Merselo: één zege van vierde klasse

FC De Rakt-Merselo 3-3 (3-0).

Doelpunten: Daan Hendriks, George Melskens en Bas Litjens.

UDEN | Vijfdeklasser Merselo is nog één zege verwijderd van een terugkeer naar de vierde klasse. Zondag thuis tegen Keldonk kunnen de geel-zwarten het karwei afmaken.

Na een 3-0 achterstand bij rust speelde Merselo zondag in Uden met 3-3 gelijk tegen FC De Rakt in de nacompetitie voor promotie naar de vierde klasse. De strafschoppenserie na afloop verloor Merselo met 4-3.

FC De Rakt eindigde in de competitie als tweede in de vijfde klasse H terwijl Merselo op de derde plaats finishte in de vijfde klasse G. Op het slecht bespeelbare en harde veld opende de thuisploeg na twintig minuten de score: 1-0. Zes minuten later ging Merselo-doelman Joris Peeters niet vrijuit bij de tweede treffer: 2-0. Na 35 minuten kreeg FC De Rakt een penalty na een overtreding van keeper Joris Peeters. Merselo kwam goed weg want de bal werd op de lat geschoten. Even later kwamen de Udenaren toch aan hun derde treffer. De ruststand van 3-0 was geflatteerd gezien het spelbeeld. Na de pauze kwam Merselo sterk terug. Daan Hendriks verkleinde al snel de achterstand tot 3-1. Vlak daarvoor werd al een goal van Bas Litjens vanwege buitenspel afgekeurd. Halverwege de tweede helft scoorde George Melskens de aansluitingstreffer: 3-2. Vlak voor tijd bracht Bas Litjens, op aangeven van Ahmad Qurishi, de stand op 3-3. Zondag 28 mei speelt Merselo om 14.30 uur thuis tegen Keldonk dat als twaalfde eindigde in de vierde klasse I. De twee eerste teams uit deze poule van drie plaatsen zich voor de vierde klasse.

Bij een overwinning is Merselo zeker van promotie naar de vierde klasse. Bij ieder ander resultaat moeten de Merselonaren wachten op de uitslag van Keldonk-FC De Rakt. Dit duel wordt op pinkstermaandag 5 juni gespeeld.

SVOC'01 begint met nederlaag

Ulysses-SVOC'01 4-1 (1-1).

Doelpunt: Danny Houwen.

MEGEN | SVOC'01 begon zondag de nacompetitie voor promotie naar de vierde klasse met een 4-1 nederlaag op bezoek bij Ulysses in Megen.

De Brabanders begonnen voortvarend en namen in het duel tussen de beide vijfdeklassers na een kwartier de leiding: 1-0. Daarna werd SVOC'01 sterker en de gelijkmaker liet niet lang op zich wachten. Marthijn Coppers bereikte met een crossbal de op rechts opgekomen Pascal Marcelis. De verdediger gaf een perfecte voorzet die door Danny Houwen werd binnengekopt: 1-1. Daarna was de strijd in evenwicht met een paar gevaarlijke momenten voor beide doelen.

Vlak na de pauze slalomde Tijs Loonen door de vijandelijke defensie. Maar zijn doelpoging verdween net voorbij de tweede paal. Na een kwartier in de tweede helft kwam Ulysses enigszins gelukkig weer op voorsprong. SVOC'er Bram Tacken werkte een voorzet vanaf links in zijn eigen doel: 2-1. De tricolores kregen kansen om weer langszij te komen. Zo werd een kopbal van Marthijn Coppers door een Ulysses-verdediger van de lijn gehaald.

Een kwartier voor tijd wilde Koen Classens de bal terugkoppen op zijn doelman Mikey Ellery. Dat pakte niet goed uit want een tegenstander zat ertussen en het stond 3-1. Even later wist Ulysses via een uitbraak vanaf eigen helft ook nog de 4-1 te scoren.

SVOC'01 speelt het tweede nacompetitieduel op pinkstermaandag 5 juni thuis tegen Mariahout. Deze club strijdt als nummer elf van de vierde klasse I voor handhaving. Op zondag 28 mei treedt Mariahout thuis aan tegen Ulysses. De twee eerste teams uit deze poule van drie plaatsen zich voor de vierde klasse.

Geen eredivisie Stijn van Gassel

HELMOND | Helmond Sport, met Stijn van Gassel uit Ysselsteyn in het doel, hield zondagmiddag knap stand op bezoek bij Roda JC (1-1).

De Helmonders moesten in Kerkrade pas vlak voor tijd de gelijkmaker toestaan. Na het 0-1 thuisverlies is Helmond Sport uitgeschakeld in de play-offs.

De Helmonders speelden in beide duels beter dan Roda JC. Afgelopen zondag kwamen de Zuid-Limburgers vlak voor rust met tien man kwam te staan. Net na de pauze nam Helmond Sport, dat voor rust nog een penalty miste, verdiend de leiding via Furhgill Zeldenrust. Roda JC bereikte door de late 1-1 met de hakken over de sloot de finale van de play-offs waarin MVV de tegenstander is.