Afbeelding
Foto:

Schieëpersfeest op zondag 28 mei

Venray | Op zondag 28 mei wordt voor de vierde keer het Schieëpersfieëst in Venray gehouden.

Ook dit jaar worden er schapen het Schouwburgplein op geleid, waarna zij gedurende de dag professioneel worden geschoren. Ook de winkels in het centrum zijn geopend en gelijktijdig vindt het culinaire evenement Smaak zit tussen je oren plaats. Ten slotte houdt Fietsvierdaagse Venray In het kader van Meimaand Fietsmaand een fietstocht voor hele gezin.

Voor de vroege vogels begint de dag met een wandeling. Om 9.00 trekt een kudde schapen onder professionele leiding van herder Tineke vanuit het Odapark voor een wandeling door de Venrayse natuur.

Halverwege de wandeling wordt er een uitgebreide demonstratie gegeven over het hoeden van schapen met behulp van honden. De wandeltocht eindigt rond 11.00 op het Henseniusplein in hartje Venray. Wie mee wil wandelen dient zich om 8.45 uur te melden op de parkeerplaats bij het Odapark.

Met het Schieëpersfieëst wil Kiwanisclub Schieëpersland Venray trakteren op een feestje. Graag laat de club de Venraynaren kennis maken met hun eigen historie als Schieëpersland. Venray was het centrum van de internationale schapenhandel in Noord-West Europa in het verleden. Tussen 11.00 en 17.00 uur staat deze dag opnieuw in het teken van schapen, schaapsherders, schapenscheerders, oude ambachten en nostalgie. Het Henseniusplein biedt een grote variatie van kraampjes met wetenswaardigheden en hebbedingetjes. De dag biedt vermaak voor jong en oud, met dit jaar als bijzondere publiekstrekker: adopteer een lammetje.

Er wordt een foto gemaakt van de bezoekers en de kinderen met het betreffende lammetje. Feestkapel Zuutjes An zordt gedurende de dag voor de muziek op het plein.


Engelenavond in Overloon

Overloon | In Ontmoetingspunt 't Helder in Overloon wordt op maandag 12 juni vanaf 20.00 uur een engelenavond gehouden door Mariëlle Beks.

Beks kan de aanwezigen in contact brengen met hun beschermengelen en dierbare en een persoonlijke boodschappen doorgeven. Neem een foto van een dierbare mee! Meer informatie is te vinden op www.mariellebeks.nl. Aanmelden kan bij Annemie van den Munckhof van Ontmoetingspunt 't Helder via telefoon (0478)641404, 06-27007511 of via e-mail t-helder@ziggo.nl.