Draai-marathon molen Merselo

Merselo | De week van de draai-marathon op de Merselose molen start op dinsdag 30 mei.

Omdat molen Nooit Gedacht in Merselo 150 jaar is geworden, gaan de molenaars Helma Michels, Lambert Michels, Wil Weijers en Mark Camps een unieke uitdaging aan. Ze gaan 150 uur achter elkaar de molen laten draaien. Ze starten op dinsdagmorgen 30 mei en eindigen op maandagmiddag 5 juni. Iedereen is welkom om om hen gezelschap te houden. Verder zijn er een aantal activiteiten.

Programma: dinsdag om 9.00 uur wordt de vang officieel gelicht door Kees van Rooij, voorzitter van de Limburgse Molenstichting. Van 18.00 tot 22.00 uur houdt Djembee-groep Venray repetitie in de molen en mogen gasten meespelen. Woensdag van 20.00 tot 22.00 uur speelt joekskapel Toete noch Bloaze. Donderdag vertelt Frans van de Pas van 14.00 tot 17.00 uur verhalen. Vrijdag vanaf 19.30 ruilbeurs voor bakrecepten. Iedereen die van bakken houdt is uitgenodigd; met recepten en met gebak.

Zaterdag demonstratie paragliders en van 15.00 tot 17.00 uur soloconcert van Jac Spreeuwenberg op keybord. Maandag om 15.00 uur einde van de draai-marathon tijdens de Dag van de Wind. De vang wordt er dan weer opgelegd.

Dat gebeurt door Hans Gillissen, de burgemeester van Venray, waarna een hulde aan de vier molenaars wordt gebracht. Tijdens de hele marathon zijn er dag en nacht rondleidingen. Zie ook www.molenmerselo.nl.


Lenny Kuhr
in Cambrinus

Horst | Zangeres Lenny Kuhr sluit op zondag 28 mei haar tour Gekust door de Eeuwigheid af op het podium van Cambrinus in Horst.

Voor velen wordt Kuhr eeuwig geassocieerd met het door haar zelf geschreven lied De Troubadour, waarmee ze in 1969 voor Nederland het Eurovisie Songfestival won. Frans- en Nederlandstalige chansons, interpretaties van de Portugese fado, maar ook liederen van Schubert behoren ook tot haar veelzijdige repertoire, dat zijn weerslag vond in een aantal prachtige albums. Gekust door de Liefde gaat over het diepe heimwee dat ik als kind voelde, aldus Kuhr.

Lenny Kuhr wordt begeleid door de gitaristen Reinier Voet en Misha Kool. Aanvang concert 16.00 uur. Voor meer informatie kijk op de website www.cambrinusconcerten.nl.