Tweede avond over tiny houses

VENRAY | De PvdA organiseert op donderdag 1 juni een vervolgavond over tiny houses in Venray. De bijeenkomst begint om 19.30 uur in het gemeentehuis.

Deze avond is alleen bedoeld voor mensen die zelf in een tiny house in de gemeente Venray willen wonen. In deze vervolgbijeenkomst wordt concreter ingegaan op de mogelijkheden en de wensen van de bewoners worden geïnventariseerd. Er zijn ook vertegenwoordigers van de gemeente en een aannemer die tiny houses bouwt aanwezig. Bij de eerste informatieavond in februari was de belangstelling groot. Een tiny house is een nieuwe woonvorm voor mensen die bewust kleiner, groener en duurzamer willen leven.

Enkele gemeenten hebben al ruimte gereserveerd voor deze huisjes met een leefruimte van 25 tot 35 vierkante meter. Ruim een jaar geleden werd in Alkmaar het eerste huisje opgeleverd en bewoond. De meeste tiny houses zijn zelfvoorzienend en niet aangesloten op de riolering, water, gas of elektriciteit. De bewoners wekken zelf energie op. Aanmelden voor de bijeenkomst van 1 juni kan via e-mail bestuurpvdavenray@outlook.com.