Venray on Stage in schouwburg

Venray | De nieuwe kleine zaal van Schouwburg Venray is op zondag 28 mei omgetoverd tot een singer-songwriter poppodium.

In samenwerking met Schouwburg Venray en Cultura Venray houdt Songwriter Sunday deze avond de eerste editie van Venray On Stage. Op het programma staan drie singer-songwriters, die allen invloeden uit de country en/of folk halen. De avond wordt om 19.00 uur afgetrapt met Etan Huijs uit Venray. Als tweede staat Maurice van Hoek op het programma, onder andere bekend van zijn samenwerking met Douwe Bob.

De avond wordt afgesloten door Hans Hannemann, bekend van de Popronde en de Wereld Draait Door. Venray on Stage is een terugkerend evenement op verschillende koopzondagen in het jaar. Schouwburg Venray en Cultura Venray zoeken hiervoor telkens de samenwerking op met een ander muziekgenre. Want van elektronische muziek tot blues: alle talentvolle, lokale muzikanten verdienen een podium.


Marialof in Klein Lourdes

Tienray | Aan het einde van de Mariamaand kan iedereen Maria eren op donderdag 25 mei met een plechtig Marialof om 15.00 uur in Klein Lourdes in Tienray.

Dit lof wordt opgeluisterd door Gemengd Koor Tienray. Verder wordt iedere woensdag om 18.40 uur de rozenkrans gebeden bij de grot en aansluitend is er een heilige mis ter ere van Maria. Tienray een bijzonder plaats om naar toe te komen op bedevaart of voor persoonlijk gebed. Het is een plaats met duidelijke meerwaarde.

De kerk is overdag van 10.00 tot 18.00 uur geopend om die meerwaarde te komen ontdekken in de rust en de stilte bij Maria. Daarnaast kan er een kaarsje worden opgestoken of een intentie worden geschreven in het intentieboek.


Expositie keramiek

Wanssum | Acht keramisten tonen op zondag 4 juni hun werken rondom het thema Beweging.

De expositie is gratis te bezoeken van 11.00 tot 17.00 uur aan de Wanssumseweg 8 in Oostrum. De deelnemende keramisten zijn Annemiek Koolen, Ankie Bongers, Sanne Claessens, Elly Verlijsdonk, Nicole Derikx, Wendy Wilmsen, Anita Klaassens, Wendy Noijen en Karin Janssen. De groep, onder leiding van Annemiek Koolen, werkt al acht jaar om de veertien dagen samen. Aan het begin van dit keramiekseizoen ontstond het idee om samen te exposeren. In de cursus wordt, over het algemeen, gewerkt aan eigen ideeën, maar voor deze tentoonstelling werd het thema bepaald op 'beweging'. Met veel enthousiasme ging iedereen aan de slag. Het is zeer bijzonder hoe de deelnemers op hun eigen manier vorm hebben gegeven aan dit thema. Naast deze kunstwerken zijn er ook nog diverse andere vrije werken te zien van de cursisten. Een van de cursisten heeft speciaal voor deze tentoonstelling haar tuin beschikbaar gesteld waar de werkstukken prachtig tot hun recht komen. Ook Koolen toont een aantal werken. Zij heeft in 2014 de opleiding Monumentale Kunsten/Mixed Media aan de Academie in Arendonk afgerond en geeft al meer dan tien jaar keramiekcursussen in Venray.


Avond over Fatima

Swolgen | Ter afsluiting van de Mariamaand wordt er woensdag 31 mei om 20.00 uur een presentatie gegeven over de verschijningen in Fatima en de betekenis hiervan in de kerk van Swolgen.

Een van de meest bekende bedevaartsplaatsen naast Lourdes is Fatima. Dit jaar viert deze bedevaartsplaats het honderdjarige bestaan. Het is namelijk honderd jaar geleden dat Maria aan de kinderen Lucia, Jacinta en Francesco verscheen in Fatima.De toegang is gratis en iedereen is van harte welkom.