Afbeelding
Foto:

Ouderwets avondje theater

Venray | Geniet op zaterdag 27 mei in Schouwburg Venray van een avond lang van de sfeer en muziek van de jaren zeventig.

In 1977 bracht de band Fleetwood Mac het album Rumours uit. Nu, precies veertig jaar later, behoort het nog steeds tot de bestverkochte albums aller tijden. Met hits als Go your own way, Don't stop en Dreams. Limburgers Bart Houtermans (zang), Marjon van de Ven (zang), John van Overdijk (zang/gitaar), Lambert Bongers (gitaar), Bart Billekens (toetsen), Marc van de Ven (bas) en Koen Fransen (drums) brengen Rumours opnieuw tot leven. Ze spelen het album integraal, waarbij ze de ziel van de nummers goed weten te vangen. Een dj maakt het feest compleet met muziek uit de tijd van Rumours. Ieder jaar bewijzen de volle zalen dat de energieke 'Japanse trommelaars', zoals ze voor het gemak worden genoemd, erin slagen hun publiek te boeien, te verbazen en te imponeren met hun geoliede samenwerking. Zo ook bij RTL Late Night een aantal weken geleden. Op zondag 28 mei om 20.00 uur laten de leden van Yamato in Schouwburg Venray alle mogelijkheden zien van het spectaculaire Japanse Taiko drummen. Tessa Jimmink en Kris Kauffman, ook wel bekend als De Mannen, brengen op donderdag 1 juni om 20.30 uur Nederlands mooiste liedjes van vroeger in een geheel nieuwe jas. Bekende nummers van onder andere Toon Hermans, Annie M.G. Schmidt en Adèle Bloemendaal worden door dit eigentijdse duo gezongen. In Revue Unplugged worden de veren achterwege gelaten, maar blijven korte sketches, dansjes en liedjes over.

Voor meer informatie over het complete theaterprogramma kijk op www.schouwburgvenray.nl.

Foto: Yamato.


Peelmuseum

America | Het Peelmuseum in America is geopend op zondag 28 mei van 13.30 tot 16.30 uur. Een gids gaat vertellen over het werken en leven in en bij de peel. De bezoekers kunnen een plaggenhut en de hut van Rowwe Hezen bekijken.