Afbeelding
Foto:

Jochem van Gelder op bezoek

Venray | Op zondag 21 mei spelen Jochem van Gelder en Ron Bons hun theatervoorstelling WereldBeterMakers in Schouwburg Venray. Speciaal voor deze voorstelling heeft Van Gelder een aantal klassen van Venrayse basisscholen geselecteerd om theaterkaarten aan uit te delen. Met deze kinderen gaan Jochem van Gelder en Ron Bons op zoek naar het beste idee om de wereld beter te maken.

De basisscholen waar Jochem van Gelder woensdagochtend kaarten ging uitdelen, waren De Kruudwis, St. Petrus Banden en De Hommel. Het Genootschap van de WereldBeterMakers is een interactieve, spannende en leerzame theatershow van Jochem van Gelder, bekend van het televisieprogramma Praatjesmakers, en Ron Bons voor kinderen en volwassenen vanaf 6 jaar.

Samen met zo'n 7 miljard mensen wonen we op de grote ronde planeet aarde. Veel gaat er goed op deze planeet, er wordt gefeest, gelachen, gedanst, gesport en er worden mooie dingen gemaakt. Maar er gaat helaas ook nog veel mis. Er is nog steeds oorlog, armoede en honger. Alle wijzen der aarde hebben hun hoofd gebogen over dit probleem. Presidenten, koningen, geleerden maar een oplossing is er nog steeds niet….

Volgens een onderzoek van Unicef behoren de Nederlandse kinderen tot de meest gelukkigen ter wereld. Daarnaast hebben zij de mogelijkheid om zich goed te ontwikkelen omdat ze een thuis hebben en naar school kunnen. Jochem nodigt daarom alle kinderen van Nederland om naar het theater te komen en deel uit te maken van het Genootschap van WereldBeterMakers.

Van Gelder: "Kinderen zijn slim, vindingrijk, onbevangen, eerlijk en soms zelfs briljant en daarom ga ik de uitdaging aan om met hen op zoek te gaan naar de oplossing van de grote wereldproblemen. Met hen hoop ik tot het ultieme plan te komen om ervoor te zorgen dat alle kinderen zich gelukkig en veilig voelen. Een belangrijke missie waar alles voor moet wijken. Iedereen is enthousiast. Bijna iedereen…. Want er is één man die een heel ander plan heeft…."

Jochem van Gelder is de nieuwe ambassadeur van SOS Kinderdorpen. De presentator benaderde de internationale kinderontwikkelingsorganisatie eerder dit jaar omdat hij samen met Ron Bons een interactieve theatershow ontwikkelde waarbij hij een goed doel wilde betrekken. De voorstelling zal de komende drie jaar door het land toeren en uiteindelijk zullen alle ideeën van de Nederlandse geluksambassadeurs gebundeld worden in een boek dat aangeboden zal worden aan de Nederlandse premier van dienst. Ook gaat er een deel van de ticketopbrengst naar SOS Kinderdorpen.