Samen acht keer Alpe d'Huez op

YSSELSTEYN | In totaal gaan ze samen acht keer Alpe d'Huez beklimmen. Peter, Luc en Ron Peters doen dat op donderdag 1 juni ter nagedachtenis aan hun vrouw en moeder Maria, die 12,5 jaar geleden aan kanker overleed.

"We doen het niet alleen voor Maria, maar voor iedereen die vecht tegen deze ziekte", legt Peter Peters uit. Dit jaar nog stierf zijn schoonzuster Wilma. "Midden in onze voorbereiding overleed ook zij aan kanker. Zij had voor haar crematie expliciet aangegeven geen bloemen te willen maar een bijdrage voor onze actie. Dat geeft aan dat veel mensen hiermee in aanraking komen met en bezig zijn met kanker."

Het idee om Alped'HuZes te fietsen kwam van zoon Luc. "Zelf fiets ik nu vier jaar en hij kwam met het idee om dit te gaan doen. We hebben ons toen samen opgegeven waarna ook zoon Ron te kennen gaf ook mee te doen. Sindsdien zijn we team Familie Peters."

Peter zelf fietst weliswaar het langste, maar heeft nog geen ervaring in het hooggebergte. "Het zal voor mij zwaar worden, maar ik wil toch zeker twee keer de berg op." Luc en Ron, respectievelijk 18 en 21 jaar hebben een andere uitdaging. "Luc wil ook twee keer naar boven waarvan een keer rennend. Ron gaat zelfs nog een stapje verder, twee keer naar boven fietsen en twee keer naar boven rennen."

Team familie Peters heeft niet alleen getraind maar dit voorjaar tal van acties georganiseerd om geld bijeen te fietsen voor onderzoek naar kanker.

"Zo hebben we samen met het Trefpunt in Geijsteren een bierproefavond gehouden. Verder hebben we een autowasdag georganiseerd, samen met de Coop een flessenactie en op 6 mei jl. een benefietavond met muziek waar toch bijna 200 mensen op af zijn gekomen. Verder hebben we enkele belangrijke sponsoren zoals Welcom bij Kievits, Autobedrijf Peters, Kwalitaria Ysselsteyn, Resort Arcen en ZPB Europa. In totaal hebben we, ook door bijragen van talloze supporters, de beoogde 7500 euro nu binnen maar iedereen weet dat er meer nodig is om kanker de wereld uit te helpen", aldus Peter. "Nu is het aan ons. De komende weken zal ik nog goed moeten trainen om mijn doel te bereiken."


Peel en Maas en Hemelvaart

VENRAY | Nieuwsblad Peel en Maas verschijnt in week 21 in verband met Hemelvaartsdag een dag eerder, op woensdag 24 mei in plaats van donderdag 25 mei.

Voor deze uitgave geldt dat de deadline voor redactionele berichten is vastgesteld op de maandag (12.00 uur) voor de verschijningsdatum van de nieuwe editie. Advertenties kunnen diezelfde week tot maandag 18.00 uur worden aangeleverd.