Motorcross MAC Wanssum

Wanssum | In het weekeinde van 20 en 21 mei zijn ronkende motoren te horen in Wanssum.

Veel rijders van Motorsport Organisatie Nederland komen strijden om de punten die meetellen voor het Nederlands kampioenschap. De wedstrijden wordt verreden op sportpark De Meulebèèk.

MAC Wanssum is volop bezig met de voorbereidingen om er een prachtig evenement van te maken. Onder motorcrossers is het circuit in Wanssum erg bekend. Iedereen is ervan onder de indruk dat het jaar in, jaar uit weer mogelijk is om de voetbalvelden om te toveren tot een circuit. Het gegeven dat het circuit zich in de kern van het dorp bevindt, is uniek. Ook dit jaar worden er hekken geplaatst voor de veiligheid. Het circuit mag enkel overgestoken worden op de daarvoor aangegeven plaatsen tussen de manches door. Op zaterdag wordt afgetrapt met de jeugdklassen. Vanwege het afnemen van het aantal jeugdrijders zullen er klassen samen rijden. Zo rijden bijvoorbeeld de 65cc kleine wielen hun wedstrijd samen met de 65cc grote wielen.

Rijders vanaf 6 jaar gaan het tegen elkaar opnemen tijdens de achtste wedstrijd in het kampioenschap. Uiteraard rijden er ook leden van MAC Wanssum mee, die door hun eigen publiek aangemoedigd hopen te worden. De klasse waar het allemaal in zal gaan gebeuren is de 85cc grote wielen.

Britt Jans-Beken, Amber Simons, Kevin Simons, Nick van Loon en Joey van der Zanden nemen het tegen elkaar op. Alle vijf rijden zij een sterk seizoen tot nu toe en strijden volop mee in de top 5. Juup Tax maakte dit jaar de overstap naar een grotere machine, namelijk een 125cc. Hij verschijnt dan ook aan het starthek in de MX2 jeugdklasse. Op deze zaterdag staan ook beide klassen (MX2 en Open) van de Junioren op het programma staan. Zij rijden normaal gezien op zondagen, vandaar dat deze wedstrijd dan ook niet telt voor het NK.

Dave Thielen en Stan Bongers van MAC Wanssum gaan in de MX2 klasse hun best doen. Tot slot is er een vrije klasse waar wederom veel lokale rijders te zien zijn, ook zullen hier eigen leden aan de start komen als voorbereiding voor hun wedstrijd van zondag. Zondag komen de zogeheten nationale klassen aan de start. Motoren die hier aan het starthek verschijnen variëren in cilinderinhoud van 125cc tot 450cc. Op het programma is ruimte voor 6 klassen. De dag begint met de Veteranenklasse, gevolgd door de MX2 Senioren. Daarna is het de beurt aan de MX Open Senioren, waarin Marijn Steffers en Koen Pijpers zullen deelnemen. Jules Deenen behaalde vorig jaar bij de MX2 Nationalen een tweede plaats. Hij nam daarmee plaats op het 'eigen' podium en wil deze prestatie dit jaar zeker proberen te evenaren. Ook Bart Pijpers en Tino Broere verschijnen achter het starthek.

Zij laten zien wat zij kunnen bij de MX2 Inters. Er wordt afsloten met een quadklasse. MAC Wanssum-leden Job en Wout Smits behaalden in het kampioenschap 2016 de eerste en tweede plaats. Zij promoveerden naar een hogere klasse, de Quads Nationalen/Inters, waarin zij zo hoog mogelijk proberen te scoren. Beide dagen beginnen de wedstrijden rond de klok van 11.00 uur. Voor degenen die de trainingen ook willen zien; deze beginnen om 9.00 uur.

Het circuit is gelegen in het centrum van het dorp Wanssum, bij sportpark de Meulebèèk.


ISBV Venray e.o.

Lochem | Zes tafeltennissers van de Invaliden Sport- en BelangenVereniging Venray e.o. hebben deelgenomen aan het tafeltennistoernooi van ALTC de Toekomst in Lochem.

Dit ter voorbereiding op het NK tafeltennis voor mensen met een beperking op zaterdag 3 juni in Rotterdam. Alleen Kelly Creemers wist in klasse 5 tot de volgende ronde door te dringen. In de kwartfinale moest ze het opnemen tegen Wouter Verhoeven van GSV Rijssen. De eerste game had ze weliswaar gewonnen, maar daarna kon ze het niet meer bolwerken en verloor met 1 – 3. In de strijd om de derde en vierde plaats tegen Martijn Heijmans van TTV Bentelo kwam ze met 0 – 3 duidelijk te kort en een vierde plaats was het maximaal haalbare voor Creemers. Uitslagen: klasse 4 Marie-Louise Theeuwen 8 punten, Antonio Bovee 9 punten en Stefan van Bergen 10 punten. In klasse 5 Ankie Muijsers 9 punten en Kelly Creemers 14 punten. In klasse 6 tenslotte kwam Harrie Jacobs tot 11 punten.

De sjoelers van de Invaliden Sport- en BelangenVereniging Venray e.o. hebben geen hoofdrol kunnen spelen bij de finale om de Limburg Bokaal van het sjoelseizoen 2016/2017 in Sittard. Kopman Mat Klaassens wist in het dagklassement in klasse A de tweede plaats in de wacht te slepen met een gemiddelde van 134,80. Bas Pastors kon in klasse G zijn normale niveau niet halen en werd na een teleurstellend toernooi 10e en laatste met een gemiddelde van 105,65. Jan Pijpers eindigde in klasse I met een gemiddelde van 100, 15 op de 5e plaats. In klasse J ging Marjan Litjens aan de haal met de 1e plaats door een gemiddelde van 98,05. Voor de eerste keer bleef zij daarmee haar teamgenoot Piet Hermans voor die met een matig gemiddelde van 97,10 toch nog de 2e plaats wist te behalen. Leo Janssen viel net buiten de prijzen met gemiddeld 91,95. Alle acht toernooien van het afgelopen seizoen 2016/2017 samen leverden de volgende eindrangschikking op: Mat Klaassens Klasse A 1e plaats. Bas Pastors Klasse G 10e plaats. Jan Pijpers Klasse I 4e plaats. Frans van Soest Klasse I 11e plaats. Marjan Litjens Klasse J 1e plaats. Piet Hermans Klasse J 3e plaats. Leo Janssen Klasse J 4e plaats. Leo Reintjes Klasse J 7e plaats. Hans Ottenheim Klasse J 8e plaats. Marly Vervoort Klasse J 9e plaats. Winnaar van de Limburg Bokaal 2016/2017 met de meeste bonuspunten werd Willy Hendriks van SV Mergelland uit Heerlen.


Ploegentijdrit

Venray | Venray kan zich dit jaar gaan opnamen voor twee wielerevenementen. Naast de finish van de eerste etappe van de BinckBank Tour op kermismaandag 7 augustus wordt op zaterdag 26 augustus van 15.30 tot 19.30 uur de tweede editie van de Venrayse ploegentijdrit gehouden.

Aan de eerste uitgave in september 2016 namen ruim dertig teams deel. Het evenement vindt in 2017 plaats op zaterdag 26 augustus, de laatste zaterdag van de zomervakantie. Er wordt dit keer een inschrijfbedrag van 20 euro per team van vier personen gevraagd. Belangstellende teams van vier personen, deelnemen als individu is niet mogelijk, kunnen zich aanmelden bij Sjaak Cuppen via e-mail jacquescuppen@hetnet.nl.