Juup Tax (Wanssum) eindigde opnieuw op het podium bij het NK MX 2 junioren.
Juup Tax (Wanssum) eindigde opnieuw op het podium bij het NK MX 2 junioren. Foto: Maycel de Bruijn

Dagzege Romé Huibers

Reusel | Romé Huibers (Oirlo) heeft tijdens wedstrijden in Reusel (MON) zijn tweede dagzege van het seizoen gepakt bij het NK quads inters. Hij won zowel de eerste als de tweede manche. Johan Gommans (Oirlo) knokte zich naar een zesde plaats in het dagklassement.

Juup Tax (Wanssum) blijft het goed doen bij het NK MX 2 junioren. Tax reed de eerste manche lang aan de leiding, maar evenals vorige week in Lottum moest hij de manchezege laten aan Luc van Thiel (Heesch). In de tweede manche werden alle rijders gediskwalificeerd na een melding dat er door verschillende rijders 'doorgesprongen' werd onder de gele vlag. Hierdoor was de uitslag van de eerste manche ook de daguitslag.

Bij het NK MX open senioren reed Mark van de Ven (Ysselsteyn) twee solide manches. Hij behaalde een derde en een vijfde plaats in de manches en werd hiermee vierde in het dagklassement. Maik Hubers (Venray) werd zevende in deze klasse. Jules Deenen (Wanssum) had een goede start in de eerste manche van het NK MX 2 nationalen.

Lang lag Deenen in de top drie. Uiteindelijk moest hij tevreden zijn met een vijfde plaats in de eerste manche. Met een negende plaats in de tweede manche werd hij zevende in het dagklassement.

Bart Pijpers (Wanssum) profiteerde bij de MX 2 inters van het uitvallen van enkele concurrenten en behaalde een negende plaats.

Bij de jeugd reed Diego Hanen (Venray) een sterke wedstrijd bij de quads standaard.

Hanen reed beide manches van start tot finish op een knappe derde plaats. In de 85cc grote wielen vochten Amber Simons (Well), Britt Jans-Beken (Wanssum) en Nick van Loon (Meerlo) een onderlinge strijd uit.

Simons bleek uiteindelijke meteen vierde plaats het sterkste en eindigde met een vierde plaats net buiten het podium.

Uitslagen motorcross:

Emmen (KNMV):

NK cup MX 2: 14. Jules Deenen (Wanssum)

ONK 65cc grote wielen: 17. Sidney van der Aa (Leunen)

ONK 85cc grote wielen: 26. Joey van der Zanden (Wanssum). 30. Nick van Loon (Meerlo). 35. Kimberly van der Aa (Leunen)

Reusel (MON): NK quads standaard: 3. Diego Hanen (Venray)

NK 85cc grote wielen: 4. Amber Simons (Well). 5. Nick van Loon (Meerlo). 6. Britt Jans-Beken (Wanssum)

NK MX 2 jeugd: 17. Juup Tax (Wanssum)

NK MX 2 junioren: 2. Juup Tax (Wanssum). 32. Dave Thielen (Veulen). 35. Lynn Hubers (Overloon). 36. Stan Bongers (Castenray)

NK MX open senioren: 4. Mark van de Ven (Ysselsteyn). 7. Maik Hubers (Overloon). 22. Mischa van de Brand (Overloon). 40. Marijn Steffers (Oostrum)

NK MX 2 nationalen: 7. Jules Deenen (Wanssum)

NK MX open nationalen: 23. Jop Koopmans (Holthees)

NK MX 2 inters: 9. Bart Pijpers (Wanssum)

NK quads inters: 1. Romé Huibers (Oirlo). 6. Johan Gommans (Oirlo).

Foto's zijn gemaakt door: Maycel de Bruijn