20 mei Dag van de Bouw

Op zaterdag 20 mei is de Dag van de Bouw. U bent tussen 10 en 16 uur welkom bij Mooder Maas, de aannemer van Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum. Kom naar het kantoor in Wanssum en de uitvoeringslocatie in Broekhuizenvorst. Entree vrij!

In Wanssum ziet u de laatste stand van het ontwerp en proefstukken van de toekomstige brugwanden. Ook draaien er korte films over onder meer de ontploffing van gevonden explosieven bij Blitterswijck en beelden van de toekomstige rondweg.

Ooijen-Wanssum fietsroute
Bezoekers die van locatie naar locatie willen fietsen kunnen gebruik maken van de Ooijen-Wanssum fietsroute, langs tal van belangrijke plaatsen van de gebiedsontwikkeling. Deze is te downloaden via www.ooijen-wanssum.nl.

20 mei waterwandelingen

In het kader van de Week van Ons Water organiseert Waterschap Limburg op zondag 21 mei op vier verschillende locaties in Limburg waterwandelingen.

Één van de wandelingen gaat langs de Oostrumse Beek bij Geijsteren (6,5 km - startpunt Café het Trefpunt). U kunt ook wandelen door natuurgebied 't Sohr en de Klimaatbuffer in de Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum. De wandeling door natuurgebied 't Sohr volgt een deel van de Oude Maasarm, een 10 kilometerlange aftakking van de Maas. De gidsen van de gebiedsontwikkeling geven tekst en uitleg over het gebied en de toekomstige ontwikkelingen. De wandeling van 5,2 kilometer begint om 10.30 uur. Startpunt is de parkeerplaats bij de visvijver Swolgen, aan de Lissevenweg (veldweg tussen de Legert en de Kasteelweg). Aanmelden per e-mail: info@ooijen-wanssum.nl.

Wie verdient volgens u een koninklijke onderscheiding in 2018?

Tijdens de Lintjesregen in april ontvingen 5 inwoners uit Venray een lintje. Mensen die zich meestal onopvallend en op de achtergrond inzetten voor de samenleving. Vaak zonder eigenbelang, in alle bescheidenheid. Kent u zo iemand? U kunt voor hem of haar voordragen voor een koninklijke onderscheiding.

Bijvoorbeeld uw buurvrouw die al meer dan 15 jaar meegaat met de Zonnebloem om mensen een fijne dag te bezorgen. Maar die ook al zo lang in het bestuur van de KBO zit en wekelijks op stap gaat met bewoners van het zorgcentrum in de buurt en ook nog eens voorleesoma is op de basisschool.

Neem voor informatie over de procedure contact op de gemeente. Aanvragen voor Koningsdag 2018 dient u uiterlijk 1 juli in. De behandeling van een voorstel kost veel tijd. Er zijn twee momenten van uitreiking mogelijk. Het eerste moment is de Algemene Gelegenheid of de 'Lintjesregen'. Dit is de laatste werkdag vóór Koningsdag. Een andere mogelijkheid is uitreiking tijdens een Bijzondere Gelegenheid zoals een jubileum of afscheid. Dit is gekoppeld aan de belangrijkste activiteit.

Meer informatie
Aan het aanvragen van een koninklijke onderscheiding zijn geen kosten verbonden. Meer achtergrond informatie vindt u op www.venray.nl (zoek op onze website: aanvraag koninklijke onderscheiding) of op www.lintjes.nl.

Inzameling textiel

Op 23 mei wordt kleding, schoeisel en huishoudtextiel ingezameld. U kunt deze in een gesloten plastic zak vóór 8.30 uur op de stoep plaatsen.

Buitengebied

Bewoners van het buitengebied kunnen hun zak in de dorpskern op de stoep zetten.