Crazy Piano's, komende vrijdagavond te bewonderen in hartje Venray.
Crazy Piano's, komende vrijdagavond te bewonderen in hartje Venray.

Pleinfestijn in Venray

Venray | Aankomende vrijdag slaan tien horecaondernemers uit Venray de handen ineen om een grandioos pleinfeest te geven op het Henseniusplein.

Onder de noemer pleinfestijn hebben de ondernemers het voor elkaar gekregen om een aantal landelijk bekende acts naar Venray te halen. Het was de grote wens van de organiserende partijen om dit feest gratis aan te bieden aan de Venrayse bevolking. Met de programmering is rekening gehouden om zowel jong als oud aan te spreken.

De rode draad tijdens deze muzikale avond is een drie uur durend live-optreden van Crazy Piano's. Deze act heeft grote bekendheid verworven in het gelijknamige café in Scheveningen.

De artiesten zijn ware entertainers die een show van bekende nummers ten gehore gaan brengen. Het feest wordt compleet gemaakt door de optredens van een drietal Nederlandstalige artiesten. Johnny Romein, bekend van de hit De Vrolijke Koster, zal het spits afbijten en het feest goed op gang brengen.

Daarna is het de beurt aan Jeffrey Heesen. Deze uit het Brabantse Oss afkomstige artiest maakte indruk als finalist van de talentenjacht Bloed, Zweet & Tranen 2015 op SBS6.

De derde artiest is de landelijk bekende Thomas Berge. Thomas berge heeft zich de laatste jaren ontwikkeld als artiest en muzikant nadat hij als kind van twaalf jaar al zijn eerste stappen op de Nederlandse podia zette. Enkele jaren geleden legde hij zich toe op het schrijven van eigen liedjes. Een logische stap, na jarenlang zijn stem te hebben uitgeleend aan teksten en liedjes van andere componisten en auteurs.

Thomas Berge is niet enkel zelfvoorzienend in zijn repertoire, ook andere artiesten maken graag gebruik van zijn gave als auteur en componist. Zo heeft Thomas Berge een aandeel in de hit Leef! van André Hazes Junior. Het is niet uitgesloten dat er in de toekomst meerdere edities van het pleinfeest op touw worden gezet.

Zaterdagavond is het centrum van Venray het toneel van het Koninklijke Luchtmachtorkest. Dit orkest geeft geven met de show Let's Dance aan Venray de eer gastheer te zijn voor de première van zijn nieuwe formule. Let's Dance staat voor vele bekende nummers van artiesten uit binnen- en buitenland. Nummers van internationaal bekende artiesten, uitgevoerd door een 40-koppig orkest.

De krijgsmacht viert het 100-jarig bestaan van de grondgebonden luchtverdediging, gevestigd in Vredepeel. De gemeente en de krijgsmacht bieden daarom de Venraynaren het concert aan.