De coverfoto van de krant 'Samen pakken we het aan in Venray'
De coverfoto van de krant 'Samen pakken we het aan in Venray' Foto:

Krant 'Samen pakken we het aan in Venray'

Vorige week bezorgden we bij u de gemeentekrant 'Samen pakken we het aan in Venray'. In de krant staan informatie en verhalen over Wmo, jeugdzorg en participatie in de gemeente Venray.

Wethouder Lucien Peeters schrijft in het voorwoord: "Niet alleen in het gemeentehuis, maar vooral ook in de dorpen en wijken worden veel initiatieven ontwikkeld. Voor en door inwoners. Dat zijn mooie voorbeelden van hoe inwoners vormgeven aan een plezierige leefomgeving. Als het nodig is, doen ze dat samen met de gemeente. Of met hulp van de gemeente".

Inwonersinitiatieven
Onderwerpen die in de krant staan, zijn onder andere de dorpscoöperatie in Heide, waarin inwoners van Heide de handen ineenslaan om het dorp leefbaar te houden. In de Oranjebuurt is de participatiesamenleving eveneens aan het landen, zo geven de buurtbewoners aan. Het Gehandicapten Platform Venray spant zich in om in onze gemeente ook handen en voeten te geven aan het VN-verdrag inzake de rechten van mensen met een handicap. En in ontmoetingscentrum De Tol verzorgen Venrayse vrijwilligers tal van activiteiten voor andere – kwetsbare en mindervalide – inwoners van onze gemeente.

Geld en schulden
Als extraatje vindt u in de krant ook nog enkele pagina's met tips en adviezen voor het voeren van een gezonde financiële huishouding. Heeft u problemen met geld of schulden? Vraag dan onze medewerkers van Schuldhulpverlening gerust om advies en hulp.

Krant niet bezorgd?
'Samen pakken we het aan in Venray' is huis aan huis bezorgd in de week na 10 mei, echter niet in brievenbussen met een Nee/Nee-sticker. Hebt u de krant niet ontvangen? Dan kunt u er een afhalen bij de publieksbalie in het gemeentehuis. Of lees de krant op www.themanieuws.nl (zoek op gemeente Venray).