Netty van Reen (rechts) en Toon en Tinie Claessens in de tuin achter de Paterskerk.
Netty van Reen (rechts) en Toon en Tinie Claessens in de tuin achter de Paterskerk. Foto: Henk Lammen

"Het lijkt een grote familie"

Venray | Werkgroep Samen Kerk houdt op dinsdag 20 juni een bijzondere avond. Om 18.15 uur is er een mis in de Paterskerk, aansluitend vindt vanaf 19.30 uur een gezellig samenzijn plaats in de achtertuin van de kerk.

Door Henk Lammen

De thema-avonden van de werkgroep Samen Kerk zijn al jaren een succes. Acht keer per jaar staat de activiteit op de kalender. "Het zijn altijd goed bezochte avonden met religieuze thema's. Er komen onder andere onderwerpen als de eucharistieviering, religieuze muziek en in de meimaand uiteraard de Mariaverering aan bod", zegt Tinie Claessens uit Castenray, die deel uitmaakt van de werkgroep.

leder jaar is er een afsluitende avond waarbij de werkgroep De Herberg voor het derde jaar op rij voor hapjes en drankjes zorgt. "Het samen aan tafel gaan verbindt elkaar. Het bijzondere is dat de deelnemers van de Samen Kerk-avond samen zijn met de deelnemers van het kerstdiner en de paasbrunch. Het weer zit meestal mee en zo kunnen we in de buitenlucht met elkaar buurten. Het sociale aspect van deze bijeenkomsten is enorm belangrijk", vult Netty van Reenen van werkgroep De Herberg aan.

Voor de activiteit op dinsdag 20 juni hebben beide werkgroep de handen in elkaar geslagen. Claessens: "Het is fijn om te ervaren dat er altijd helpende handen zijn, zowel van de kerkvrijwilligers als van de deelnemers. Hierdoor ontstaat vrijwel direct een unieke en ontspannen sfeer waardoor het lijkt of er een grote familie bij elkaar is gekomen. Zoals bij een echte familie het geval is, is er hier ook sprake van verschillende leeftijden en interesses. Dit blijkt toch iedere keer weer goed bij en in elkaar te passen. Daar zijn we enorm blij mee. Iedereen voelt zich echt thuis."

Beide werkgroepen kunnen terugvallen op de financiƫle en morele steun van mensen die niet aanwezig zijn, maar wel een steentje bijdragen om de avond tot een succes te maken. Van Reenen: "Zo zijn er vrijwilligers uit Wanssum die bereid zijn om deelnemers te halen en te brengen. PLUS Van Dijck in Landweert steunt daarnaast alle activiteiten van De Herberg met een mooie korting op onze inkoop. We vragen aan alle deelnemers een vrijwillige bijdrage zodat uiteindelijk de kosten en de baten in balans blijven."

De activiteit vindt plaats in de prachtige achtertuin van de Paterskerk. Een sfeervolle locatie waar het zeker in de zomerse maanden goed toeven is. De laatste jaren heeft de organisatie tijdens de geplande activiteiten kunnen genieten van de muziek van Jos Josten. Een bijzondere verrijking, zeggen Van Reenen en Claessens nagenoeg in koor. "Hij probeert met zijn muziek en teksten een boodschap mee te geven. De aandachtige luisteraar heeft hier een goed oor voor. We zijn telkens opnieuw heel blij met zijn bijdrage."

Mensen die mee willen doen met de activiteit kunnen zich aanmelden via Tinie Claessens, telefoon (0478)571425, of Netty van Reenen, telefoon (0478)581562. Voor vervoer kan gezorgd worden.