BVV'27 wint derby van SV United

BVV'27-SV United 1-0 (0-0).

Doelpunt: Jimmy Lucassen

BLITTERSWIJCK | BVV'27 won voor de tweede keer dit seizoen de derby tegen SV United in de vijfde klasse G. Na de 0-3 zege in Wanssum wonnen de geel-zwarten thuis met 1-0.

Vorig seizoen won SV United op de slotdag met 2-1 van de Blitterswijckers, waardoor de fusieclub nog net boven BVV'27 eindigde. Bij een derbywinst hadden de blauw-witten opnieuw de buurman kunnen passeren op de ranglijst. Maar ditmaal lukte het niet. Vertrekkend trainer Bjorn Poels miste door blessures en schorsingen zes spelers. BVV'27 hield door de zege de vijfde plaats vast en SV United eindigde als achtste.

In de gelijkopgaande eerste helft overheersten de defensies. Max van der Heijden had de beste kans voor de bezoekers uit een vrije trap van Michal Kolodziejski. Maar zijn kopbal strandde op BVV-doelman Davey Engels.

Na de pauze deden de Blitterswijckers er een schepje bovenop. Het werd een typische derby met veel strijd. De winnende treffer viel na tien minuten. Op aangeven van Ward van de Water schoot Jimmy Lucassen de bal in de verre hoek: 1-0. Lucassen kreeg nog een kans maar zijn doelpoging belandde op de lat.