Volharding moet stapje terugdoen

Volharding-Someren 0-1 (0-1).

Doelpunt: 34. Salim Zeroual 0-1. Scheidsrechter: Toonen (Oostkapelle). Toeschouwers: 300. Rode kaart: 90. Roel Gerrits (Volharding) vanwege natrappen. Gele kaart: Daan Albers, Jeroen Schepens, Joep Beurskens, Marc van Rens (Volharding) en Koen de Louw (Someren).

Volharding: Wieleman; Evers, Gerrits, Kessels en Van Kempen (49. Albers); Verstegen (81. Lenkens), Blenckers en Beurskens; Schepens, Tissen en Van Rens (73. Reijnders).

VIERLINGSBEEK | Tot de laatste wedstrijddag had Volharding alles nog in eigen hand onderin in de eerste klasse D. Aan een gelijkspel in de thuiswedstrijd tegen Someren hadden de Vierlingsbekers genoeg om directe degradatie te ontlopen. Maar het liep anders. Door het 0-1 verlies zakte Volharding onder de rode streep en bereikte Someren de nacompetitie voor klassenbehoud.

Na een jaar in de eerste klasse moet Volharding weer een stapje terugdoen. De kampioen van vorig seizoen keert terug in de welhaast vertrouwde omgeving van de tweede klasse. Na het kampioenschap moest Volharding kwaliteit inleveren door het vertrek van Bram Jacobs (Gemert) en Pepijn van Geenen (TOP) terwijl Rob Branje stopte.

Vrijwel de gehele competitie vertoefde de ploeg van trainer Sjoerd van der Coelen in de onderste regionen. Opvallend is dat Volharding geen enkele keer kon winnen van de directe concurrenten. De derby tegen SSS'18 eindigde beide keren in een 2-2 remise. Van Someren (0-3 en 0-1) en De Valk (0-3 en 1-2) werd tweemaal verloren. Terwijl de Vierlingsbekers wel zes punten pakten van de grote rivaal Venray en ook van Deurne. Het was een bewogen seizoen waarin Volharding op zijn tenen liep en veel tegenslagen moest overwinnen.

Thuis in het beslissende duel met Someren werd de geschorste topscorer Tim Brouwer node gemist. De Vierlingsbekers leken bevangen door de spanning. Someren, dat moest winnen, leek beter met de druk om te kunnen gaan.

Het was een typisch degradatieduel op sportpark Soetendaal. Met veel spanning en matig voetbal. In het eerste halfuur had het nerveuze Volharding het lastig. Toch was de eerste grote kans voor de thuisploeg maar Marc van Rens trof de paal. Aan de overzijde had Salim Zeroual meer geluk. Hij raakte de bal verkeerd maar het projectiel verdween toch achter doelman Gerben Wieleman: 0-1. Vlak voor rust werd een treffer van Rick Tissen afgekeurd omdat Marc van Rens een duwfout zou hebben begaan.

Volharding probeerde na de pauze het tij te keren. Maar de echte overtuiging ontbrak. Marc van Rens miste een grote kans op de gelijkmaker. Gerben Wieleman verrichtte een uitstekende redding op een uithaal van Thijs Cortenbach. In de 83e minuut leek de bevrijdende gelijkmaker toch te vallen. Maar de inzet van Mark Blenckers werd ternauwernood van de lijn gekopt door een Somerense verdediger. De spanning was om te snijden, maar Volharding slaagde er niet meer in een treffer te scoren. Wel pakten de Vierlingsbekers in de slotfase nog enkele kaarten uit frustratie. Roel Gerrits incasseerde de rode kaart vanwege natrappen.


Stijn van Gassel treft Roda JC

HELMOND | Doelman Stijn van Gassel uit Ysselsteyn treft met Helmond Sport eredivisionist Roda JC in de tweede ronde van de play-offs.

Vanavond (donderdag) spelen de Helmonders thuis om 18.30 uur. De return in Kerkrade is op zondag 21 mei om 12.30 uur. De winnaar plaatst zich voor de finale.

De Helmonders schakelden in de eerste ronde FC Almere City uit. Na de 4-2 thuiswinst wonnen de Helmonders vrijdag de return in Almere met 0-2. Keeper Van Gassel hield met twee uitstekende reflexen zijn doel schoon.

Stijn van Gassel verdedigt vanaf eind maart het doel van Helmond Sport. Hij verving de ervaren keeper Ferhat Kaya die inmiddels hersteld is van een handblessure. Maar trainer Roy Hendriksen handhaafde de goed presterende Ysselsteyner in het doel.

.