Merselo flink op schot tegen HRC

Merselo-HRC'27 8-0 (4-0).

Doelpunten: Camiel Kroonen (2x), Ahmad Qurishi (4x), Bas Litjens en Daan Hendriks

MERSELO | Merselo lijkt klaar voor de nacompetitie die zondag 21 mei van start gaat met de uitwedstrijd tegen FC de Rakt in Uden. Merselo zit in een poule van drie. Vierdeklasser Keldonk is de andere deelnemer. De drie clubs spelen een halve competitie. De eerste twee ploegen promoveren naar de vierde klasse. Merselo speelt thuis tegen Keldonk op zondag 28 mei of op pinkstermaandag 5 juni.

De geel-zwarten wonnen in het slotduel in de vijfde klasse G met liefst 8-0 van het zwakke HRC'27. Het was tevens de afscheidswedstrijd van de routiniers Niels de Klerk en Bas Litjens. Ook George Melskens en elftalleider Noud Gielens zijn komend seizoen niet meer actief bij de geel-zwarte hoofdmacht.

Voor aanvang kreeg de trouwe aanhang een bloemenhulde van de spelers die nog een galavoorstelling in petto hadden. Camiel Kroonen opende na twintig minuten het doelpuntenfestival met een rake kopbal uit een voorzet van Pim Vermunt: 1-0. Twee minuten later gaf Daan Hendriks een lage voorzet waaruit Ahmad Qurishi de bal ineens op zijn slof nam: 2-0. Weer drie minuten bracht Niels de Klerk aanvaller Qurishi in stelling: 3-0. Nog binnen het halfuur leidden de ontketende Merselonaren met 4-0. Daan Hendriks speelde zich op rechts vrij en gaf de bal op maat naar Bas Litjens die in twee pogingen de doelman verschalkte.

In het laatste kwartier van de eerste helft en het eerste kwartier na rust bleven doelpunten uit. In 63e minuut bracht Camiel Kroonen met een afstandschot vanaf 25 meter de doelmachine weer in werking: 5-0. Een kwartiertje later kwam wederom het voorbereidende werk van Daan Hendriks. Uit zijn voorzet schoot Ahmad Qurishi hard en onhoudbaar raak: 6-0. Bij de 7-0 was het vijf minuten later hetzelfde scenario. De assist kwam van Daan Hendriks en ditmaal trof Ahmad Qurishi met een bekeken rollertje doel. Tom Michels liet in de slotminuut nog een verraderlijke schuiver los die de HRC-doelman niet klemvast kon pakken. Daan Hendriks bekroonde zijn puike optreden met de achtste en laatste treffer: 8-0.