Leunen onderuit bij Achates

Achates-Leunen 3-2 (1-1).

Doelpunten: Pim Weijs en Mateusz Arcimowicz.

OTTERSUM | Leunen, dat al veilig was, verloor de slotwedstrijd in de vierde klasse F met 3-2 bij Achates.

Het was een open duel tussen twee teams die weinig meer te winnen of te verliezen hadden.

Pim Weijs, de laatste weken goed op schot, zette de oranje-witten na elf minuten op een 0-1 voorsprong. De Leunse ploeg combineerde vlot in de openingsfase. De bezoekers kregen nog een paar kansen maar de 0-1 bleef op het scorebord staan. Vlak voor de pauze maakte Achates gelijk: 1-1. Leunen kwam na de thee niet goed uit het kleedlokaal. Binnen vier minuten nam de thuisploeg een 3-1 voorsprong omdat de organisatie even helemaal weg was in de Leunse defensie. Daarna pakten de bezoelers het duel weer goed op. Tien minuten voor tijd viel leider John Litjens nog in. Zo kon hij nog even samenspelen met Gijs Mooren die zijn slotwedstrijd voor Leunen speelde.

In de voorlaatste minuut bracht Mateusz Arcimowicz, op aangeven van Erik Beelen, de eindstand op 3-2.

Holthees sluit af met overwinning

St.Hubert-Holthees 2-4 (0-3).

Doelpunten: Robin van Es (2x), Denny Loenen en Stef Janssen.

ST. HUBERT | Holthees won de uitwedstrijd tegen St. Hubert met 2-4 in de vijfde klasse G. Het was de laatste wedstrijd van trainer Hans Winkelhag die na twee periodes (2007-2010 en 2015-2017) afscheid neemt van de club uit Holthees-Smakt.

Een jaar geleden haalde Holthees nog de nacompetitie. Na het wegvallen van enkele belangrijke spelers was dit seizoen niet meer dan een bescheiden rol in de middenmoot weggelegd voor de blauw-witten.

Na de 3-1 winst op Sambeek van vorige week wilde Holthees het seizoen op bezoek bij St. Hubert goed afsluiten.

Na twaalf minuten brak Robin van Es de score open: 0-1. Halverwege de eerste helft scoorde Robin van Es opnieuw: 0-2. De opgekomen Denny Loenen bracht na ruim een halfuur de stand op 0-3. Het was tevens de ruststand Een kwartier na de pauze kwam St. Hubert door een penalty op 1-3. Tien minuten later scoorde de thuisploeg uit een vrije trap: 2-3. Het slotakkoord was voor Holthees. Op aangeven van Tim van Houdt kopte Stef Janssen in de slotfase de 2-4 binnen.

Sporting ST eindigt slecht jaar in stijl

Sporting ST-Kessel 1-3 (0-1).

Doelpunt: Dave van Rijswick.

SWOLGEN | Hekkensluiter Sporting ST ging in de laatste wedstrijd in de vijfde klasse E thuis met 1-3 onderuit tegen Kessel.

De ploeg van vertrekkend trainer Piet Hoebergen had bijna de gehele competitie de rode lantaarn in handen. Tien punten uit 26 duels is een heel magere score voor de fusieclub uit Swolgen-Tienray.

Ditmaal verdedigde Peter Cox, keeper van het derde elftal, het Sporting-doel. Aanvoerder Tim van Rijswick ontbrak vanwege een blessure en Ramon Rutten verbleef voor zijn werk in Barcelona.

De thuisploeg wist aanvankelijk goede tegenstand te bieden. Toch leidde Kessel halverwege met 0-1. Vlak na de pauze verdubbelden de bezoekers de voorsprong: 0-2. Door een prachtige vrije trap van Dave van Rijswick vanaf twintig meter kwam Sporting ST terug tot 1-2. Nadat twee keer een doelpunt van Kessel werd afgekeurd vanwege buitenspel, viel vlak voor tijd toch de 1-3.