Afbeelding
Foto:

Expo InBeeld bij Jerusalem

Venray | De opening van de voorronde van de InBeeld-wedstrijd bij Kunstencentrum Jerusalem vond vrijdag plaats.

InBeeld is een wedstrijd voor amateurkunstenaars in Limburg, een initiatief van de Kunstencentra en het Huis voor de Kunsten Limburg.

Het thema was Stille Levens en 43 inzendingen zorgden voor een drukbezochte opening, een volle aula en een primeur, want de voorronde in Venray is de eerste van de zeven voorrondes op weg naar de eindronde in Centre Céramique op 16 juli in Maastricht.

Consulent Beeldend van het Huis voor de Kunsten, Eddy Thonon, maakte de namen van de drie winnaars bekend; Lizzy van Lieshout uit Horst was met haar schilderij Raw Nerve de winnares. De tweede plaats was voor Win Apon uit Wanssum en de derde plaats was voor Marjo van Beek uit Grubbenvorst.

De juryleden Marijke Cieraad, Roel Sanders en Anne Thielen schreven in het juryrapport: "Het meest kenmerkende in dit schilderij zijn de verschillende fragmenten die samengevoegd worden tot één geheel, of niet?"

De jury prijst de originele keuzes van de maker die de toeschouwer dwingen om het beeld zelf te interpreteren; het schuurt een beetje… het raakt een "gevoelige snaar".

Wethouder Lucien Peeters opende na de prijsuitreiking de tentoonstelling; daarna kon iedereen de werken bekijken en zelf een top drie samen stellen voor de publieksprijs die na afloop van de tentoonstelling bekend wordt gemaakt.

De expositie bij Kunstencentrum Jerusalem aan de Heuvelstraat 4 in Venray is te zien tot 9 juni van maandag tot en met vrijdag. De entree is gratis.

Meer informatie staat op de website www.kunstencentrumjerusalem.nl.

Foto: wethouder Lucien Peeters (links), Lizzy van Lieshout en Eddy Thonon.


Peel en Maas en Hemelvaart

VENRAY | Nieuwsblad Peel en Maas verschijnt in week 21 in verband met Hemelvaartsdag een dag eerder, op woensdag 24 mei in plaats van donderdag 25 mei.

Voor deze uitgave geldt dat de deadline voor redactionele berichten is vastgesteld op de maandag (12.00 uur) voor de verschijningsdatum van de nieuwe editie.

Advertenties kunnen diezelfde week tot maandag 18.00 uur worden aangeleverd.