SSS'18 neemt met winst afscheid

Geldrop-SSS'18 3-4 (1-2).

Doelpunten: Koen Verlinden (2x), Paul Janssen (strafschop) en Bas Joosten.

SSS'18: Massop; Wijenberg, Wout Janssen, Paul Janssen (Rutten) en Kuenen (Rommen); Voesten, Teun van Bree, Koen van Bree en Lucassen; Verlinden en Joosten (Beckers).

GELDROP | Het al gedegradeerde SSS'18 nam met een 3-4 uitzege op Geldrop afscheid van de eerste klasse D.

De thuisploeg kwam het beste uit de startblokken. Na een kwartier opende Sidney Gakpo de score: 1-0. Een paar minuten later was Koen Verlinden de Geldropse verdedigers te slim af en hij scoorde de 1-1 gelijkmaker. De Overloners waren vlak daarna weer gevaarlijk toen Bas Joosten over rechts doorbrak. Maar er was niemand voor het doel om de voorzet af te ronden.

In het verdere verloop van de eerste helft ging het duel gelijk op. Zowel de Overloonse doelman Thomas Massop als thuisclubkeeper Rick van den Oever moest enkele keren in actie komen om een treffer te voorkomen.

Vlak voor rust kreeg SSS'18 een strafschop toen Bas Joosten werd gevloerd binnen de beruchte lijnen. Routinier Paul Janssen benutte de penalty koeltjes en zo leidden de geel-zwarten halverwege met 1-2.

Ook na de pauze opende Geldrop weer de aanval. Dat resulteerde na een kwartier in de 2-2 gelijkmaker. Daarna nam SSS'18 weer het initiatief over. Met mooie combinaties vanaf het middenveld werd het Geldropse doel bestookt. Halverwege de tweede helft zette Bas Joosten de bezoekers weer op voorsprong: 2-3. Een paar minuten later haalde Koen Verlinden vanaf achttien meter verwoestend uit en hij bracht de stand op 2-4. Het was alweer zijn elfde competitietreffer.

Geldrop probeerde nog terug te komen maar kwam niet verder dan een rake kopbal van Coen Jansen: 3-4. In de slotfase kreeg Paul Janssen een publiekswissel. Hij neemt afscheid van de Overloonse hoofdmacht. Naast trainer Ales Jurcik stoppen ook elftalleider Frank Vloet en verzorgster Laura Huisman. Door de 2-4 overwinning kwam hekkensluiter SSS'18 op negentien punten. Opvallend is dat slechts drie punten op het eigen sportpark De Raay (drie gelijke spelen) werden behaald. Liefst zestien punten werden buitenshuis verzameld.

In het komende jubileumjaar wagen de Overloners een poging om het verloren gegane terrein weer te herwinnen.