4-4 remise bij Venray-Deurne

Venray-Deurne 4-4 (1-3).

Doelpunten: 1. Ruhendry Martina 0-1; 4. Ruhendry Martina 0-2; 38. Ruhendry Martina 0-3; 45. Abe Stiphout 1-3; 52. Dimitris Touratzidis 2-3; 58. Ron Kleuskens 3-3; 60. Dimitris Touratzidis 4-3; 80. Stefan van der Werf 4-4.

Rode kaart: 20. Parfait Luwawa (Deurne) na forse overtreding; 70. Frank Gielens (Venray) na twee keer geel.

SV Venray: Strumpen; Egelmeers (46. Kersten), Koenen, Gielens en Van der Waerden; Pelzer, Van Mil (46. Kleuskens) en Stiphout; Deenen, Touratzidis en Shala.

VENRAY | Venray speelde op de slotdag van de competitie thuis met 4-4 gelijk in de derby tegen Deurne in de eerste klasse D. Beide ploegen waren al veilig en konden vrijuit voetballen.

Bij Venray keerde aanvoerder Angelo van Mil terug van een schorsing. Achterin verving Frank Gielens in het centrum Ruud Keijzers en in de voorhoede stond Wesley Deenen weer in de basis na zijn blessure.

De rood-witten kwamen slecht uit de startblokken en lieten zich overrompelen in de openingsminuten. Binnen vier minuten leidde Deurne al met 0-2. Na ruim een halfuur voltooide Ruhendry Martina zijn hattrick de 0-3. De Brabanders stonden op dat moment al met tien op het veld. Aanvaller Parfait Luwawa kreeg direct rood na een forse overtreding. Op slag van rust verkleinde Abe Stiphout de achterstand tot 1-3.

Trainer Stef Sijbers paste tijdens de theepauze een dubbele wissel toe. Met Bram Kersten en Ron Kleuskens binnen de lijnen begon de Venraynaren voortvarend aan een inhaalrace. Al vrij snel scoorde Dimitris Touratzidis de aansluitingstreffer: 2-3. Deurne raakte van slag en met een prachtig doelpunt bracht Ron Kleuskens na een solo de stand in evenwicht: 3-3. De rood-witten drukten door en Dimitris Touratzidis zette met zijn veertiende competitietreffer de thuisploeg zelfs op voorsprong: 4-3. Even later kwam ook Venray met tien man te staan. Frank Gielens ontving zijn tweede gele kaart en dus rood. In de slotfase kwam Deurne nog op gelijke hoogte door een kopbal van Stefan van der Werf: 4-4. Bij Venray nam leider Ron Clevers afscheid van het eerste elftal.

Met 34 punten finishte Venray na een wisselvallig jaar op de achtste plaats. Het is een kleine verbetering ten opzichte van vorig seizoen. Toen eindigden de rood-witten als tiende met eveneens 34 punten.