Proeftuindag bij Intratuin

Venray | Proef, voel en ruik verschillende soorten eetbare planten tijdens de proeftuindag op zaterdag 20 mei bij Intratuin Venray. Van kruiden en plukgroenten tot bloemen, het smaakt allemaal even heerlijk. Kom langs, laat je inspireren tijdens de demonstraties en ga thuis ook aan de slag.

Tijdens de proeftuindag vinden de volgende activiteiten plaats:

Demonstratie kruidentuintje maken. Het zelf kweken van kruiden blijft populair! Niet zo gek natuurlijk, want niets is leuker dan je eigen Rozemarijn en munt zien groeien. Daarnaast is het ook nog eens lekker en gezond. Heb je een balkon of is je tuin niet zo groot? Geen probleem. Ook dan kun je prima je eigen kruiden kweken. Houd het klein en overzichtelijk met een kruidentuin in een zinken teil of mooie pot.

Kruidenolie naar smaak. Kruiden hebben allerlei toepassingen. Gebruik ze onder andere om een eigen olijfolie met smaak te maken. Maak met diverse kruiden, heerlijke olijfolie en een glazen beugelflesje een eigen kruidenolie. Leuk voor thuis of om cadeau te doen. Deelname aan deze activiteit kost 7,50 euro p.p. en is mogelijk vanaf 14.00 uur.

Kidsworkshop kruidencoupe. Kijk hoe het haar van mijn kruidencoupe groeit! Wist je dat kruiden net op gekke haren kunnen lijken? Schilder een gezichtje op een potje en zet er kruiden in zodat je hoofdje een wilde haarcoupe krijgt. Deelname aan de Kidsworkshop kost 2,50 euro en is inclusief materialen en kruidenplantje. Opgeven voor de workshop kan via de klantenservice van Intratuin
Venray.

Workshop eetbare tuin. Tijdens de workshop eetbare tuin ga je aan de slag met diverse soorten kruiden, plukgroenten en sla. Zet je eigen gemaakte eetbare tuin op tafel, laat het groeien en geniet van je zelf gekweekte salade. Deelname aan de workshop kost 25 euro en is inclusief materialen. Inschrijven voor de workshop kan via de klantenservice van Intratuin Venray. Aanvang: 14.00 uur.


Anders Kijken!

Venray | De maatschappij kan er niet omheen: islamofobie is echt. En niet alleen in de grote steden, maar ook in Noord-Limburg. Het percentage mensen dat in Limburg PVV stemt is groot en het ene A4tje waarmee de PVV de verkiezingen in ging stond vol met islamofobe teksten.

Daarom heeft moslimvrouwenorganisatie Al Nisa in 2015 de documentaire Anders Kijken gemaakt. In deze documentaire wordt door persoonlijke verhalen duidelijk waarom het belangrijk is om melding te doen van discriminatie. De documentaire laat ook zien wat de gevolgen zijn van islamofobie op het leven van iemand. Al Nisa gelooft in een samenleving waarin iedereen meetelt. Zeg 'Nee!' tegen elke vorm van discriminatie en zeg 'Ja!' tegen de inclusieve samenleving. Stichting activiteitencentrum Injaz en Buro Prinor organiseren een avond om gezamenlijk deze documentaire te bekijken en daarna samen in gesprek te gaan. Hoe gaan we als maatschappij hier mee om? Aan het gesprek zal ook Sandra Doevendans deelnemen. Sandra is antropoloog, trainer, coach en Statenlid Noord-Holland. Zij is de initiatiefnemer van deze documentaire en komt hierin ook zelf aan het woord. De bijeenkomst op dinsdag 23 mei begint om 19.00 uur en vindt plaats in het activiteitencentrum Injaz aan de Beukenlaan 2a. Iedereen is welkom.

Aanmelden voor deze bijeenkomst via e-mail info@prinor.nl.


Samenwerking Odapark en Goesting

Venray | Odapark, centrum voor hedendaagse kunst in Venray, gaat voor de invulling van zijn commerciële activiteiten een samenwerking aan met Proeflokaal Goesting.

Voor Odapark zijn inkomsten uit horeca-activiteiten essentieel voor zijn continuïteit. Om hier meer zekerheden in te krijgen en minder risico in te lopen, heeft het bestuur van Odapark ervoor gekozen de horeca-activiteiten uit te gaan besteden aan een externe partij en zo een vaste inkomstenbron zeker te stellen. Het uitbesteden van de horeca-activiteiten heeft daarnaast twee belangrijke doelen: een professionalisering en daarmee verbeteringsslag van de horeca bewerkstelligen en de huidige vrijwilligersorganisatie niet belasten met activiteiten die niet tot hun kerntaken behoren.

Om de kwaliteitsverbetering te verwezenlijken is Odapark de interesse gaan polsen bij geselecteerde ondernemers in de regio. Na een selectietraject is gekozen om met Gijs Schapendonk, ondernemer van Proeflokaal Goesting, een samenwerking aan te gaan. Deze samenwerking heeft niet enkel uitwerking op evenementen in Odapark, ook in de dagelijkse, aan expositiebezoek gerelateerdehoreca zal op korte termijn verandering merkbaar zijn, zowel in uitstraling als assortiment. Odapark werd vaak genoemd in de discussie rondom para-commercie. Hierin heeft Odapark zichzelf nooit herkend. Sinds jaar en dag worden door Odapark ruimtes verhuurd en aan diverse horecabedrijven om hierin activiteiten te ontplooien. Het vaak in deze discussie genoemde Weloda is een horecabedrijf dat niet exclusief gebruik kon maken van de mogelijkheden binnen Odapark. Odapark is derhalve geen partij in de discussie rondom para-commercie. Bestuur en vrijwilligers richten zicht op hetgeen hen graag bezighoudt, een mooi aanbod in hedendaagse kunst toegankelijk maken voor bezoekers van Odapark.


25 jaar HONL

Horst | Harmonie-Orkest Noord-Limburg (HONL) geeft op zaterdag 20 mei zijn jubileumconcert Celebrations ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan in zaal Froxx aan de Venrayseweg 116 in Horst. Aanvang: 19.30 uur.

Het concert kent twee delen. Voor de pauze dirigeren de vier oud-dirigenten. Dit zijn oprichter Sjef Klinkers, Geert Nellen, Leo van de Laak en Sjraar Klaassens. Gouden klassiekers en moderne popstukken worden vocaal begeleid door Dorris van de Meerendonk, Monique Rosendahl, Marlies Driessen en Roel Verheggen. Na de pauze neemt huidig dirigent Marjolein Vermeeren het dirigeerstokje over. Kaarten en informatie via
www.honl.nl.