Fairtrade-handje voor bedrijven

Venray | Tijdens de Fairtradeweek heeft wethouder Martijn van der Putten vier ondernemingen beloond met het Venrayse Fairtrade-handje. Hij deed dit samen met een delegatie van het lokale Fairtradeplatform.

Daarmee waardeert hij ondernemers die actief meedoen aan de gemeente Venray Fairtrade-actie. De winkel van Holland en Barret verkoopt fairtradechocolade en -thee en zo is er in de Grotestraat weer een winkel bij die met recht het fairtradelabel kan voeren.

De eigenaar van Bloemisterij September werd beloond voor haar vasthoudendheid om voor haar bedrijf een duurzaamheidslabel te verwerven. Niet eenvoudig in deze branche, legde ze uit aan de wethouder. Ze was dan ook zeer ingenomen met deze steun vanuit het Venrayse platform.

Ook Wonen Limburg in Brukske kreeg het fairtradelabel voor het gebruik van fairtradekoffie en -thee in hun kantoor. De werkgroep hoopt dan ook dat Wonen Limburg dit goede voorbeeld in al hun vestigingen zal volgen. JOUTOU/Werkvloer, gevestigd op het Anna, hebben binnen het bedrijf ook fairtradekoffie en -thee in gebruik genomen.

De organisatie was blij met de uitreiking van het label en nam de gelegenheid te baat om de wethouder nader te informeren over haar werkwijze en doelstelling. Ook deze ondernemers steunen nu hiermee boeren en kleine ondernemers in ontwikkelingslanden in hun poging de eigen broek op te houden en daar dus een leefbaar bestaan op te bouwen voor hunzelf en hun families.


Statiegeldactie voor Unicef

Venray | Momenteel houdt Unicef een statiegeldactie bij Albert Heijn in Venray.

Het winkelend publiek kan statiegeldbonnetjes deponeren in een bus van Unicef. Dit jaar richt Unicef zich vooral op de strijd tegen kinderarbeid in de cacao-industrie in Ivoorkust. Zwaar en gevaarlijk werk berooft in Ivoorkust 1,4 miljoen kinderen van hun kindertijd. Zij gaan vaak niet naar school en werken onder de meest verschrikkelijke omstandigheden. Met de statiegeldbijdragen kan aan kinderen die daarvan de dupe zijn weer een beetje hoop op een beter leven worden gegeven.