Rondje Ysselsteyn

Ysselsteyn | De inmiddels traditioneel geworden wandeltocht Rondje Ysselsteyn wordt op zondag 28 mei gehouden door restaurant Roelanzia en voert door het Peelgebied dat zich uitstrekt over Limburgs en Brabants grondgebied.

Er zijn diverse afstanden te lopen. Inschrijven kan voor tochten van 5, 10, 15, 20, 25, 30 en 40 kilometer. tussen 7.00 en 14.00 uur kunnen de deelnemers zich aanmelden bij het inschrijfbureau. Aan alle tochten is het IVV-stempel uitgereikt. Wie voor 16.00 uur binnen is, komt in aanmerking voor een afgestempelde wandelkaart. Van het inschrijfgeld wordt 1 euro gedoneerd aan 't Zorghuus, een zorginstelling in Ysselsteyn waar mensen met dementie of mensen met een beperking verblijven in hun eigen, vertrouwde, dorpse omgeving. Meer informatie: telefoonnummer (0478)541221 of via e-mail info@roelanzia.nl.

Cambrinus

Horst | Op zondag 21 mei staan BJ Baartmans en Mike Roelofs met een bijzonder project op het podium van Cambrinus in Horst. Beiden werken al ruim een decennium nauw samen en Ins Blaue Hinein is ontsproten aan een idee dat het tweetal al jaren koesterde. Puur instrumentaal, deels geïmproviseerd en variërend van klassiek, blues, folk en jazz. BJ Baartmans speelt diverse gitaren en bas en Mike Roelofs speelt onder meer piano, drums en percussie. Aanvang 16.00 uur. Zie ook www.cambrinusconcerten.nl.