Molen Merselo

Merselo | De molenaars van de molen Nooitgedacht in Merselo gaan een gooi doen naar het wereldrecord aan-een-stuk-door-draaien.

In de week tussen Hemelvaart en Pinksteren draait de Merselose molen 150 uur constant door: zes dagen en zes uur zonder ophouden. De actie wordt gehouden in het kader van het 150-jarig bestaan van de stenen beltmolen aan het Grootdorp in Merselo. De molenaars hopen dat inwoners, belangstellenden en bedrijven een uur van die tijd voor 10 euro willen sponsoren. Op deze wijze wil de stichting geld bijeenbrengen voor het onderhoud van de molen. De draaiactie start op dinsdag 30 mei om 9.00 uur, als voorzitter K. van Rooy van de Limburgse Molenstichting de molen op gang brengt. Burgemeester H. Gilissen zet op maandag 5 juni om 15.00 uur de wieken weer stil.

De vaste molenaars van de Merselose Molen, Helma Michels, Lambert Michels, Mark Camps en Wil Weijers zorgen, elkaar afwisselend, ervoor dat de molen deze week dag en nacht blijft draaien. "Vooral de late nacht zal moeilijk zijn, want dan is er niet veel bezoek te verwachten. Het zal saai zijn, vrezen wij," zegt Molenaar Helma Michels. Overdag, zo verwachten de organisatoren, zal er voldoende aanloop zijn. Rond dit molenfeest, dat eindigt op de Dag van de Wind (5 juni),houdt de stichting allerlei activiteiten, zoals receptenuitwisseling, schapendrijven, muziek en zang en dans. Dit om zoveel mogelijk publiek te trekken. Meer informatie is te vinden op www.molenmerselo.nl.