BiblioNu helpt bij dementie

Venray | BiblioNu ondersteunt bij dementie door het aanbieden van themacollecties, herinneringskoffers en een Eerste Hulp bij Dementiekoffer voor ouderen, hulpverleners en mantelzorgers.

Herinneringskoffers: Genieten van verhalen en herinneringen vindt iedereen fijn. BiblioNu maakt dit mogelijk. Zo kan het gebruik van (foto)boeken herinneringen oproepen en kennis reactiveren bij dementerende ouderen. Daarnaast is een herinneringskoffer een ideaal hulpmiddel om met dementerende ouderen terug te gaan naar het verleden en persoonlijke herinneringen opnieuw te beleven. De koffers, gevuld met gedichten, liedjes, grappige anekdotes en spelletjes zijn geschikt voor zorg- en welzijnsinstellingen als ook in de privésituatie.

Eerste Hulp bij Dementie: In samenwerking met Venray Dementievriendelijk heeft BiblioNu een EHBD-koffer samengesteld die dient als een eerste kennismaking in de hoeveelheid informatie over dementie. De koffer maakt de zoektocht naar informatie makkelijker.

Dementheek: Bovenstaande materialen staan in de dementheek van BiblioNu Venray. Verdere informatie is te vinden op: http://www.biblionu.nl/speciaal+voor/zorginstellingen en mantelzorgers.


Iron Maiden Night

Vierlingsbeek | In Gryphus in Vierlingsbeek vindt op woensdag 24 mei de jaarlijkse Maiden Night plaats.

De Maiden Night viert dit jaar zijn vijftiende verjaardag. Het wordt een samenzijn vol beeld, geluid, sterke verhalen, frikadellen en andere gekkigheid. En om de feestvreugde helemaal tot een hoogtepunt te brengen staat live op de planken de Iron Maiden tributeband Up The Irons. Een ijzersterke kopie van de real deal die al meer dan vijftien jaar met veel succes actief is.

Zo stond Up The Irons op het grote Graspop Metal Meeting en deed ze zelfs een tour met oud Maiden zanger Paul Di'Anno als gastzanger. Op 24 mei komt Up The Irons zonder Di'Anno maar wel met een levensgrote Eddie. Gryphus is geopend vanaf 20.30 uur. Kaarten zijn te reserveren via www.gryphus.nl.