De bekerwinnaars van Set Up.
De bekerwinnaars van Set Up. Foto: Henk Lammen

"We zijn een echt team"

Set Up-Next Volley Dordrecht 2: 3-2. Setstanden: 23-25, 23-25, 25-9, 25-17 en 16-14.

Sint Anthonis | In een zinderende finale wonnen de volleybalsters van Set Up zaterdag de bekerfinale tegen Next Volley Dordrecht 2. In de Activia sporthal in Sint Anthonis won de Meerlose ploeg in vijf sets de eindstrijd om de regiobeker met 3-2.

Door Henk Lammen

"Dit is echt een overwinning van het team. En verdiend! We zijn er in blijven geloven, ook na twee sets achterstand. Maar wat was het spannend", aldus een dolblije aanvoerster Mirthe Brands die na afloop van een ware volleybalthriller de beker in ontvangst mocht nemen. Teamgenote Janne Peelen was eveneens door het dolle heen: "Ik denk dat we nog nooit met zoveel passie en enthousiasme gespeeld hebben."

De Activia sporthal was zaterdagavond voor eventjes in bezit van alles en iedereen die Set Up een warm hart toedraagt. Luide aanmoedigingen en tromgeroffel van de talrijke supporters stuwden de Meerlose volleybalsters naar grote hoogten. Toch zag het er in de eerste twee sets niet naar uit dat het team van coach Bart Schmeits de beker zou pakken. Next Volley Dordrecht 2 won die sets beide keren met 23-25. Het sein ging daarmee op rood aan de zijde van Set Up. Het was vijf voor twaalf, want bij een derde setwinst van Next Volley Dordrecht 2 zou er snel een einde komen aan de bekerfinale. "We hadden echt iets van dit kan niet. Het zal toch niet. Dit gaat niet gebeuren. We wisten dat we aan de bak moesten in de derde set. We hebben het keigoed opgepakt", glunderde Brands na afloop nog steeds met een stralende glimlach. De aanvoerster zei met die woorden niet teveel. Het begin van de derde set betekende 'the moment of fame' voor Sil Crins. Met tien rake klappen op rij sloopte zij in haar eentje de Dordrechtse muur: 10-0. Pas bij haar elfde servicebeurt had de tegenstander een antwoord. Met 25-9 ging de set gemakkelijk naar Set Up. In de vierde set liep de Meerlose ploeg via 4-8, 9-15 en 11-18 naar 17-25 en bracht daarmee beide ploegen op gelijke hoogte: 2-2.

In de vijfde en beslissende leek Set Up alsnog de winst uit handen te geven. Next nam brutaal een 7-2 voorsprong, waarna Melanie Deenen de hoofdrol voor zich opeiste. Met zes krachtige servicebeurten draaide zij de set volledig om: 7-8. Bij ieder punt sprong Deenen steeds hoger van vreugde. Toen uiteindelijk in een zinderende slotfase, via 14-13 en 14-14 werd het uiteindelijk 16-14, de zege werd gepakt leek Deenen het plafond van de sporthal aan te tikken.

"Wat een ontlading, maar dit is wel dik verdiend. We zijn er altijd in blijven geloven", zuchtte ze na afloop. Ze moest nog bij komen, maar haar prachtige lach zei meer dan 1000 woorden. "Dat we dit mee mogen maken, met een bijna geheel nieuw team. Dit is fantastisch. Al die supporters die zo hebben meegeleefd. Super vet!" En weg was Melanie. In de feestende massa. Kusjes, gelukwensen, handjes schudden en uiteindelijk als climax de overhandiging van de beker. Janne Peelen nam het slotakkoord van een lange dag voor haar rekening. "Het mooie is dat het team nu compleet bij elkaar blijft. Daar ben ik heel blij mee. Maar nu is het tijd om een feestje te gaan vieren. Party-time."