Jan Deenen stopt bij dorpsraad

WANSSUM | Jan Deenen is woensdag (gisteren) afgetreden als voorzitter van de dorpsraad van Wanssum. Hij zat tien jaar in de dorpsraad, waarvan de laatste zeven jaar als voorzitter.

Door Henk Willemssen

"Jammer, dat ik deze beslissing heb moeten nemen", zegt Deenen. "Maar als de accu leeg raakt en je krijgt 'm bijna niet meer opgeladen, dan moet je een keuze maken." De dorpsraad heeft de afgelopen jaren veel tijd en energie gestoken in het megaproject Ooijen-Wanssum. "Ik heb altijd gezegd dat ik dit project graag wilde afmaken. Tot aan het einde. We zitten nu vlak voor de start van de uitvoering. Helaas moet ik nu afhaken. Ik heb gewoon te veel hooi op mijn vork genomen. Dat begon me steeds meer op te breken. Daarom moet ik op tijd stoppen."

Jan Deenen stopte vorig september al als dagelijks bestuurslid van het dorpsradenoverleg. "Ik heb toen al nevenfuncties afgestoten om meer ruimte te krijgen. Het heeft ook te maken met mijn werk bij De Rooyse Wissel. Ik heb een andere functie gekregen die meer energie kost. Alles bij elkaar werd het allemaal te veel. Ik zit al vanaf mijn achttiende in het verenigingsleven in Wanssum. Ik heb misschien ook wel te veel naar me toe getrokken. Daarom heb ik me nu voorgenomen om me een jaar lang nergens meer mee te bemoeien. En daarna zie ik wel weer verder."

In 2010 was Jan Deenen de opvolger van Arie Vullings die gemeenteraadslid werd voor het CDA in Venray. Volgens de statuten van de dorpsraad zijn beide functies niet verenigbaar. "Ik zat toen drie jaar in de dorpsraad en de andere leden vonden dat ik het moest gaan doen."