Afbeelding
Foto:

Advertorial

CDA-thema van de maand: Familie en Gezin

Venray | De maand mei staat in het teken van 'Familie en Gezin'. Wij vragen je mee te denken over dit thema, ten behoeve van het CDA-verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018.

In een snel veranderende wereld bieden je familie en gezin voor veel mensen een belangrijk houvast, een veilig thuis en de zekerheid er niet alleen voor te staan. Dit klinkt vanzelfsprekend, maar blijft in deze geïndividualiseerde tijd nog steeds heel bijzonder. Families en gezinnen bieden een omgeving waar kinderen liefdevol kunnen opgroeien en waarden overgedragen krijgen. De basis wordt gelegd voor de toekomst.

In familieverband is onderlinge verbondenheid vaak vanzelfsprekend. Kinderen, ouders en grootouders zorgen voor elkaar en staan elkaar bij als dat nodig en mogelijk is. Als dat om een of andere reden niet kan, komt de gemeente in beeld. Inwoners van Venray moeten dan zo eenvoudig mogelijk een beroep kunnen doen op noodzakelijke zorg. Gezinscoaches en jeugd- en WMO-consulenten moeten op korte termijn beschikbaar zijn om samen met de hulpvrager tot een passende oplossing te komen.

CDA Venray doet een beroep op de solidariteit tussen inwoners onderling, ook tussen familie- en gezinsleden. Waar dit niet haalbaar of mogelijk is zorgt de gemeente Venray voor een vangnet. 't Zorghuus in Ysselsteyn en Logeerhuis Kapstok zijn mooie voorbeelden van samenwerking tussen inwoners, de gemeente en zorgaanbieders.

Deze solidariteit gaat de toekomstige kwaliteit van leven voor een groot deel bepalen. Hiervoor blijft CDA Venray zich inzetten. CDA Venray vindt je familie en gezin namelijk de hoeksteen van de samenleving.

Wat vind jij van dit standpunt? Laat je mening horen en denk zo mee over het verkiezingsprogramma van het CDA in Venray. Reageren kan via gr2018@cdavenray.nl, facebook en twitter.


Waterwandelingen

Geijsteren | Op zondag 21 mei organiseert Waterschap Limburg op vier verschillende locaties waterwandelingen.

Deze wandelingen zijn gratis en onder begeleiding van een deskundige gids van Natuur en Milieufederatie Limburg. Onderweg krijgen de wandelaars informatie over de natuur in de omgeving van de beek, historische gebouwen en natuurlijk ook over het werk van de waterschappen. Het waterschap organiseert ook een fotowedstrijd, samen met de Limburgse VVV's. Er zijn wandelingen in Geijsteren, Weert, Haanrade en Swolgen en alle wandelingen starten om 10.30 uur.

De gidsen laten de meest fotogenieke plekken van deze natuurgebieden zien. Een aanrader dus voor iedereen die meedoet met de fotowedstrijd tussen 12 en 24 mei van de Limburgse VVV's en het waterschap. Een foto inzenden kan via Instagram of e-mailadres communicatie@waterschaplimburg.nl. Doe mee en win drie keer een dagje uit op en bij het water. Meer informatie via www.waterschaplimburg.nl en instagram.com/waterschaplimburg. Kijk ook eens op https://www.onswater.nl/weekvanonswater