Afbeelding
Foto:

Gerrit Janssen dagwinnaar

Venray | Op de tweede speeldag van de onderlinge competitie van MGC Venray heeft midgetgolfer Gerrit Janssen zijn slag geslagen door met 73 slagen iedereen achter zich te laten en daarmee dagwinnaar te worden.

Hij klopte op overtuigende wijze Leo Wilms, die met 87 slagen eveneens een puike wedstrijd speelde, maar desondanks kansloos was. Huub Straatman (76 slagen) was veel te sterk voor Gerrie Janssen en zegevierde met 6 – 0. Jan Engels (76) trof een niet in goede doen zijnde Gerrit Vermeulen als opponent en pakte ook een 6 – 0 overwinning. Dezelfde uitslag verscheen op het scorebord bij de partij tussen Harrie Lenssen tegen Bets Wilms: 6 – 0 De laagste ronde werd gescoord door Gerrit Janssen met 23 slagen. In de stand neemt Gerrit Janssen met 4 punten de leiding over van Jan Engels, die nu 4,5 punten als tweede geklasseerd staat. Huub Straatman klom naar de derde plek met 6,5 punten, terwijl Jan van der Haghen de vierde plaats met 9 punten in handen heeft.

Foto: Theo van Bindsbergen, winnaar wisseltrofee Koningstoernooi.


Springconcours

Kronenberg | Het Equestrian Centre de Peelbergen dubbelt komend weekend met twee verschillende disciplines. Op het terrein van het ECdP vindt in de zandpistes van vrijdag 12 tot en met zondag 14 mei een internationaal springconcours plaats. Op het naastgelegen Grandorse terrein worden de nationale menwedstrijden Horst verreden. Met de continue ontwikkeling van het Equestrian Centre de Peelbergen en het Grandorse biedt Kronenberg steeds meer mogelijkheden voor paardensporters in de breedste zin van het woord. Met het internationaal en NK-mennen kreeg het eerder ongebruikte deel van het terrein al een waardige vuurdoop. Dit weekend is het centrum wederom host voor de mensport in de klassen L, M en Z. Gelijktijdig staat er, zoals bijna iedere maand op het ECdP, een internationaal springconcours met CSIYH, CSI1 & CSI2 rubrieken op het programma. Voor het internationale springconcours hebben zich ruiters uit alle hoeken van de wereld ingeschreven, waaronder bekende namen als de Zweeds Olympiër Rolf-Göran Bengtsson en de Ierse topruiter Darragh Kenny. Voor zowel de spring- als menwedstrijd is het hoogtepunt op zondag. De marathon van het mennen staat de hele dag gepland op het Grandorse terrein, terwijl de 1.45m Grote Prijs in zandpiste Arena West rond 15.30 uur aanvangt. Informatie: www.peelbergen.eu.