Motorcross

Lottum | Romé Huibers (Oirlo) won op het circuit in Lottum.

Hij was in de eerste manche als derde weg bij de start. Snel passeerde hij Ruben van Lith (Uden), maar Roy van den Borne (Reusel) al niet meer te achterhalen. In de laatste ronde moest Huibers Koen Jansen (Slijk-Ewijk) nog voorbij laten om als derde te eindigen. In de tweede manche nam Huibers in de eerste ronde de leiding. Wederom Koen Jansen zette de achtervolging in op Huibers die direct een ruime voorsprong had. Huibers liet zich niet van de wijs brengen en behield zijn voorsprong om als eerste te finishen. Met de derde en eerste plaats in de manches behaalde hij tevens de dagzege en behield de leiding in het kampioenschap. Johan Gommans (Oirlo) werd zesde in het dagklassement. Bij de quads nationalen was er twee keer een tweede plaats voor Job Smits (Ysselsteyn). Hij werd hiermee ook tweede in het dagklassement. Bij de MX 2 junioren was er een tweede plaats voor Juup Tax (Wanssum). Tax reed de eerste manche van start tot finish aan de leiding. Hetzelfde scenario leek zich af te spelen in de tweede manche, maar in de derde ronde maakte hij een kleine fout en verloor de leiding aan Luc van Thiel (Heesch). Met een tweede plaats in de tweede manche moest Tax tevreden zijn met een tweede plaats in het dagklassement. Als jongste deelnemer in deze klasse staat hij aan de leiding in het kampioenschap. Bij de jeugd was de beste prestatie voor Joey van der Zanden (Wanssum). Met een vierde en derde plaats in de manches eindigde hij met een derde plaats op het podium bij de 85cc grote wielen. Tijdens het NK quads (KNMV) in Halle behaalde Wout Smits (Ysselsteyn) een tweede plaats. Smits paktein de manches een tweede en een derde plaats. In de tussenstand om het kampioenschap staat hij eveneens op een tweede plaats.

Uitslagen:

Lottum (MON): Quads standaard: 4. Diego Hanen (Venray)

85cc grote wielen: 3. Joey van der Zanden (Wanssum). 4. Britt Jans-Beken (Wanssum). 6. Nick van Loon (Meerlo). 8. Amber Simons (Well). 14. Kevin Simons (Well)

MX 2 jeugd: 13. Juup Tax (Wanssum)

Vrije klasse: 4. Emile Cox (Wanssum)

MX 2 junioren: 2. Juup Tax (Wanssum). 30. Stan Bongers (Castenray). 33. Lynn Hubers (Overloon). 34. Dave Thielen (Veulen)

MX open senioren: 7. Maik Hubers (Venray). 26. Marijn Steffers (Oostrum)

MX 2 inters: 17. Bart Pijpers (Wanssum)

Quads senioren: 4. Daan van Rijswijck (Oirlo). 8. Silvia Gommans (Oirlo)

Quads nationalen: 2. Job Smits (Ysselsteyn)

Quads inters: 1. Romé Huibers (Oirlo). 6. Johan Gommans (Oirlo)

Halle (KNMV): NK quads: 2. Wout Smits (Ysselsteyn)

Rosmalen (KNMV): ONK 65cc grote wielen: 22. Sidney van der Aa (Leunen)

ONK 85cc grote wielen: 20. Kevin Simons (Well). 21. Joey van der Zanden (Wanssum).25. Nick van Loon (Meerlo). 29. Amber Simons (Well). 39. Kimberly van der Aa (Leunen).