Afbeelding
Foto:

Het geheim van de Willibrordusput

Geijsteren | Het Muzikaal Verteltheater Frans en Henk speelt op zondag 21 mei de voorstelling Het geheim van de Willibrordusput.

Na een aantal succesvolle uitvoeringen in de afgelopen jaren, wordt deze openluchtvoorstelling nog twee keer gespeeld, om 11.00 uur en om 14.00 uur. De meer dan 400 jaar oude Willibrorduskapel in Geijsteren en zijn omgeving vormen het decor voor deze muzikale voorstelling, geschreven en gespeeld door Frans van de Pas en Henk Deters.

Behalve het verhaal bevat deze voorstelling ook allerlei informatieve wetenswaardigheden over een stukje cultureel erfgoed uit de regio. Wat te denken van begrippen als de paardenhemel, de Willibrordusput en de eeuwenoude grenspaal? Al bij het begin nemen Frans en Henk het publiek mee in het verhaal en algauw waant iedereen zich honderden jaren terug in de tijd. Het verhaal bereikt na ongeveer een uur zijn verrassende ontknoping. Kaarten voor deze voorstelling zijn te bestellen via de website www.henkamuseert.nl.


Volleybaltoernooi Hovoc Horst

Horst | Volleybalvereniging Hovoc houdt op vrijdag 19 en zaterdag 20 mei voor de 50e keer het Horster volleybaltoernooi.

Een bijzonder jubileum waarbij het grasveld en de beachvelden achter de Dendron sporthal in Horst twee dagen lang in het teken staan van volleybal en enkele extra feestelijke activiteiten. Voor alle leeftijden is er de mogelijkheid een balletje te spelen: van recreatieve volleyballers, competitiespelers, tot en met de kinderen. Tevens worden alle kampioenen van Hovoc, waaronder Heren 1, op gepaste wijze op zaterdag na het toernooi gehuldigd. Dit gebeurt op de afsluitende feestavond. Op vrijdagavond wordt er beachvolleybal op gras en strand aangeboden voor verschillende niveaus en klassen. De eerste toernooidag in de tent wordt afgesloten onder de beats van de muziekzuil. Verder is er een bungee run. Op zaterdagochtend is het de beurt aan de jeugdvolleyballers binnen Horst aan de Maas en omstreken om hun kunsten te vertonen. Zij starten met een gezamenlijke warming-up op een toepasselijke muziekje. Meer informatie over het programma van het toernooi en de inschrijving is te vinden op www.hovoc.nl.