Fleetwood Mac in schouwburg

Venray | Het is dit jaar precies veertig jaar geleden dat Fleetwood Mac het legendarische album Rumours uitbracht.

The Rumours Project brengt het album op zaterdag 27 mei om 20.30 uur tot leven in Schouwburg Venray. Inclusief de beste nummers uit het andere repertoire van de band. Zelden zal een album onder zo'n moeilijke omstandigheden tot stand gekomen zijn. Maar dit heeft wel tot een meesterwerk geleid. Rumours is het tweede album van Fleetwood Mac in de samenstelling Mick Fleetwood en de stelletjes Lindsey Buckingham en Stevie Nicks en John en Christine McVie. Maar geliefden waren ze op dat moment niet meer: de McVie's lagen in echtscheiding, Buckingham en Nicks gingen uit elkaar en ook Fleetwood verliet zijn vrouw. 'Drama. Dra-ma', zei Christine McVie later over de opnames. Maar de band bracht Rumours tot een goed einde. Het album sloeg in als een bom. Anno 2017 is het wereldwijd nog steeds een van de bestverkochte albums aller tijden. Met hits als Go your own way, Don't stop, Dreams en You make loving fun.

The Rumours Project brengt het album opnieuw tot leven. Bart Houtermans (zang), Marjon van de Ven (zang), John van Overdijk (zang/gitaar), Lambert Bongers (gitaar/zang), Bart Billekens (toetsen), Marc van de Ven (bas) en Koen Fransen (drums) spelen het album integraal, waarbij ze de ziel van de nummers goed weten te vangen. De set wordt gelardeerd met beelden en verhalen over de bijzondere totstandkoming van de langspeler. Na de pauze volgt een best of uit het overige, rijke repertoire van Fleetwood Mac, zoals Sara, Oh well, Rhiannon, Say you love me, Tusk en Big love. Nummers uit de tijd na Rumours, maar ook uit de periode van de jaren zestig, toen Fleetwood Mac nog een echte bluesband was onder leiding van Peter Green. Beleef een trip down memory lane en geniet een avond lang van de onweerstaanbare sfeer en muziek van Fleetwood Mac.

Het optreden van The Rumours Project vindt plaats in de nieuwe kleine zaal van de schouwburg. Het is een staconcert met een bar in de zaal. Kaarten zijn te koop aan de kassa of te reserveren via
www.schouwburgvenray.nl.


Glaskunstenaar
in Maasziekenhuis

Beugen | Glaskunstenaar Frank Lindner uit Vierlingsbeek exposeert tot en met 31 mei op diverse plekken in Maasziekenhuis Pantein.

Het werken en experimenteren met glas is zijn passie en dit levert fraaie stukken op. Deze expositie maakt onderdeel uit van een reeks exposities in het Maasziekenhuis van de leden van Kunstkolk Boxmeer. De tentoongestelde werken van Lindner staan hoofdzakelijk in het restaurant en betreffen vooral zijn vrije werk, gebaseerd op natuur, natuurverschijnselen en kosmische constellaties.

Lindner: "Ik zoek de verdieping in het wezen van de natuurlijke processen. Maar ook uitbeeldingen van intermenselijke connecties, zwangerschap en de connectie mens, dier en natuur zijn voor mij een dierbaar onderwerp." De toegepaste technieken zijn onder meer: glas-in-lood, brandschildering, glasversmelting, glasverlijming, zandstralen en mengvormen hiervan. In de loop van de komende weken zijn er in het ziekenhuis op diverse locaties voorbeelden en ook fotopresentaties van te zien.


Concerten
St. Catharina

Leunen | Het harmonieorkest van St. Catharina houdt op zaterdag 20 mei een uitwisselingsconcert in samenwerking met Harmonie Eendracht Maakt Macht uit Budel.

Voor harmonie St. Catharina is dit een optreden ter voorbereiding op het Peeltoernooi in juni. Harmonie St. Catharina speelt This Majestic Land, Alvamar overture, Goddess of Fire en Ivanhoe. Eendracht Maakt Macht brengt Festive overture, Bottle Dance, Paris Montmartre, Klezmer Classics en Let's Get Loud. Het concert begint om 20.00 uur in MFC De Baank in Leunen. Ook op zondag 21 mei houdt het opleidingsorkest van Harmonie St. Catharina een uitwisselingsconcert in De Baank. De opleidingsorkesten van Oostrum (Sub Matris Tutela), Oirlo (Ons Genoegen) en Leunen (St. Catharina) laten in een gevarieerd programma horen wat ze in hun mars hebben. Het concert begint om 11.00 uur. De toegang is beide concerten gratis.


Open Coffee Met

Venray | Open Coffee Met Horst Venray wordt gehouden op dinsdag 16 mei van 8.30 tot 10.30 uur aan de Keyserstaete in Venray.

Harry van Dreumel van More Sales Result geeft deze morgen de workshop Elevator Pitch. De deelnemers leren pitchen, waarmee ze vol vertrouwen potentiƫle klanten aanspreken en enthousiast maken. Onder het genot van koffie is er gelegenheid tot informeel netwerken, waarbij een aantal punten centraal staan, te weten: samenwerken, ontmoeten, ervaring en kennis delen, nieuwe klanten zoeken en brainstormen over zakelijk gerelateerde onderwerpen zoals actuele marktontwikkelingen of ondernemers vraagstukken.


Toon Hermans

Venlo | Het Toon Hermans Huis Venlo is een open huis voor mensen met kanker en hun naasten. Op zondag 14 mei wordt er een meezingochtend gehouden van 10.30 tot 12.30 uur. Dit muzikaal ontmoetingsmoment is voor de genoemde doelgroep toegankelijk. Samen zingen bevrijdt en maakt blij. Ervaring is niet nodig. De begeleiding is in handen van zangpedagoog Mia Schoonbrood. Op dinsdag 23 mei van 13.30 tot 15.30 uur is er het lotgenotencontact Stoere soep met een verhaal, speciaal voor mannen. Aanmelden kan bij het Toon Hermans Huis via telefoon (077)3211433 of via e-mail info@toonhermanshuisvenlo.nl.