Jumpers'76 besluit met nederlaag

BBC-Jumpers'76 76-62. Topscorers Jumpers'76: Peter Hoeijmakers (26 punten) en Dirk Laurense (21).

Valkenswaard | De basketballers van eersteklasser Jumpers'76 verloren zaterdagavond hun laatste wedstrijd van het seizoen van BBC uit Valkenswaard: 76-62. Daarmee sloot Jumpers'76 het seizoen af als zevende.

Met slechts zeven spelers, onder wie Ralf Claessens van heren 2, openden de Venrayse basketballers met een van de beste kwarten van dit seizoen. BBC wist zich geen raad met de vele backdoors en gemakkelijke lay-ups aan de zijde van Jumpers'76: 9-29. In het tweede kwart wist BBC de gaatjes in de zoneverdediging van Jumpers'76 beter te vinden en vielen hun schoten ook beter.

Dirk Laurense en Peter Hoeijmakers konden met een aantal scores er nog wel voor zorgen dat met een voorsprong de rust werd ingegaan: 34-40. In de tweede helft kwam BBC fanatieker uit de kleedkamer. Slap uitboxen, te vaak net een stapje te laat in de defence en offensief nog te veel slordige passes zorgen ervoor dat BBC toch weer een beetje kon inlopen.

De gasten uit Venray kregen weinig mee van de scheidsrechters en werden zelf wel bestraft, waardoor Laurense en Oosterbeek beiden met vier fouten het vierde kwart ingingen bij een gelijke stand: 52-52. Ewalts opende met zijn eerste punten van de avond de score voor Jumpers'76 in het laatste kwart. Echter leek de energie, die BBC wel al de hele wedstrijd wist te brengen, langzaam weg te vloeien bij de gasten. Typerend voor dit seizoen was er weer een blessure (ditmaal Gommans) en toen Oosterbeek zijn vijfde fout pakte, waren er nog net genoeg man over om de wedstrijd uit te spelen. Helaas zat er geen comeback in, waardoor de score eindigde op 76-62.