Een van de tien nieuwe houtsculpturen op natuurbegraafplaats Weverslo.
Een van de tien nieuwe houtsculpturen op natuurbegraafplaats Weverslo.

Ideeëndag Weverslo

Heide | De houtkunstenaars Will Schropp en Roel van Wijlick hebben voor het Muzenpad en de ceremonieplek Het Laar, op landgoed en natuurbegraafplaats Weverslo, in totaal tien nieuwe houtsculpturen gemaakt.

De kunstwerken zijn gebaseerd op de begrippen ontmoeting, beleving, bemoediging, inspiratie en bezinning. De sculpturen zijn te bezichtigen op de jaarlijkse Ideeëndag op zondag 21 mei van 11.00 tot 17.00 uur.

Op die dag worden ook de ervaringen, activiteiten en afspraken rondom natuurbegraven in vier paviljoens gepresenteerd aan de bezoekers. Een speciale rondwandeling over het landgoed langs de nieuwe houtsculpturen van Will Schropp en Roel van Wijlick, verbindt de thema's van de houtsculpturen met de thema's van de Ideeëndag.

Een muziekprogramma met vier uiteenlopende muziekstijlen omlijst het programma.

De speciaal ingerichte themapaviljoens bieden bezoekers de mogelijkheid om in alle rust in gesprek te komen met medewerkers, vrijwilligers en betrokkenen van Weverslo.

De natuurbegraafplaats heeft de afgelopen jaren een belangrijke maatschappelijke positie verworven. Zowel voor mensen die er een grafplek hebben uitgezocht en er begraven zijn, als voor de nabestaanden die er gelegenheid vinden om in alle rust de eigen gedachten en gevoelens een plek te geven.

Voor veel bezoekers is het een natuurgebied om in alle rust te wandelen. De kracht van Weverslo is de natuurbeleving in combinatie met cultuuractiviteiten.

Dat maakt de toegang laagdrempelig en zorgt ervoor dat steeds meer mensen de weg naar Weverslo weten te vinden. In de kleinschalige, overzichtelijke en de intieme sfeer van Weverslo komen een groene uitvaart en de cultuur- en natuuractiviteiten optimaal tot hun recht.

De ervaring om de rustgevende werking van de natuur op momenten van rouw en verdriet te ervaren is voor velen verrassend. Het programma van de jaarlijkse Ideeëndag is vooral bedoeld om iedereen te informeren over en te laten ervaren wat het betekent om de mens te verbinden met natuur en cultuur. Veel mensen houdt de vraag bezig: hoe een groene uitvaart te regelen en de juiste uitvaartverzorger te kiezen?. In de themapaviljoens op de Ideeëndag kan daarop een antwoord worden gevonden.

De Ideeëndag biedt de mogelijkheid om op ongedwongen wijze in een informele sfeer gesprekken te voeren, naar muziek te luisteren en een natuurwandeling te maken.

Auke Classens met luisterliedjes, Geutefiks met folkmuziek, harpiste Loes van Dijk en De Arianna's met vijfstemmige madriglen uit de Renaissance verzorgen het muzikale programma.

De toegang is gratis. Bezoekadres: Janslust 11, Heide. Voor meer informatie kijk op de website www.weverslo.nl.