Afbeelding
Foto:

Maatjesproject heel geslaagd

De Engelse Tuin aan de Raadhuisstraat in Venray was vorige week woensdag de ontmoetingsplek voor een besloten activiteit.

Hoewel de tuin openbaar toegankelijk is, had deze gebeurtenis, het Maatjesproject, een besloten karakter. De activiteit was voor een speciale groep in het leven geroepen. In het Maatjesproject zijn Gildeleerlingen van afdeling Zorg en Welzijn, een jaar lang maatje van een kwetsbaar persoon. Het gaat hier om cliënten van Synthese, VvGI en andere instellingen. De bedoeling is om samen een band op te bouwen. De leerling kan in de loop van de tijd de zorgvraag beter leren onderkennen. De Engelse tuin wilde graag een plek aanbieden waar zij elkaar op een leuke manier konden ontmoeten. De maatjes kwamen in de tuin samen met een aantal begeleiders, in totaal 32 personen. Ze namen een drankje en een cakeje, hielden een fotospeurtocht langs de beelden en maakten samen een kunstwerk over hun relatie met elkaar. De muzikale ondersteuning werd verzorgd door een docent en een maatje, die accordeon en drums bespeelden.


Lourdesreizen 2017

Venray | Stichting Lourdeswerk Venray e.o. gaat van 2 t/m 7 september naar Lourdes. Iedereen is welkom om aan deze geheel verzorgde reis deel te nemen. Informatie: www.lourdeswerkvenray.com of telefoon (0478)582849-502279, 06-39081416, 06-11585147.


Computerclub

Venray | Computerclub Venray houdt elke vrijdag een clubavond van 18.00 tot 22.00 uur in 't Schöpke, Veltumse Kleffen 68 in Venray. Wie problemen heeft met de computer kan hier terecht. Computer meenemen: beeldscherm en toetenbord zijn aanwezig. Wordt het probleem verholpen, dan vraagt de club hiervoor een bijdrage van tien euro. E-mail info@computerclubvenray.nl, www.computerclubvenray.nl.