Team Together For Life neemt deel aan de Roparun.
Team Together For Life neemt deel aan de Roparun. Eigen foto

Afzien met Roparun 2.0

Venray | De Venraynaren Patrick Reijntjes, Frank Klomp, Roger Brauckmann, Laura Marcellis, Edgar Brauckmann en Michiel Amade nemen begin juni met het team Together For Life op extreme wijze deel aan de Roparun, een estafetterun van Parijs of Hamburg naar Rotterdam. "Sommige mensen verklaren ons voor gek. Maar laten we het een uitdaging noemen."

Door Sven Poels

560 kilometer, de afstand tussen Hamburg en Rotterdam. Venraynaar Patrick Reijntjes (43) en zijn teamgenoten willen het rennend en fietsend afleggen tijdens de 26ste editie van de Roparun, die van 3 tot en met 5 juni zal plaatsvinden. En dat ook nog eens in een extreme variant: "Wij noemen het de 'Roparun 2.0'", vertelt de energieke Reijntjes. "Alle andere teams hebben een bus naast zich, zodat de lopers na elke kilometer rust kunnen pakken. Wij hebben alleen tijdens de bivak rust, omdat we rennen én fietsen. Tijd om te slapen is er bijna niet."

Reijntjes weet waarvoor hij het doet. "Het doel is heel nobel. Stichting Roparun hoopt zo veel mogelijk geld op te halen voor kankerpatiënten. Zo heeft het hospice in Panningen nieuwe bedden gekregen en wordt er geld beschikbaar gesteld voor een verzorgd weekendje weg. Als wij daar achtduizend euro netto aan kunnen bijdragen, oftewel duizend euro de man, zijn we hartstikke blij."

Together For Life, zoals Reijntjes' team wordt genoemd, tracht dit streefbedrag op verschillende manieren bij elkaar te sprokkelen. Er is bijvoorbeeld een wijnactie en er zijn statiegeldacties bij een aantal supermarkten in Venray. Op zaterdagavond 20 mei wordt er tevens een groot benefietdiner georganiseerd in restaurant BRL (Bij Roel Linssen) op de Hoenderstraat 10 in Venray, met ruimte voor 150 deelnemers. "Acht gangen met onbeperkt drinken, muziek en vermaak." Het is eveneens mogelijk om in natura te sponseren, zoals al gebeurde met de camper, voeding en fysiobehandeling. "Alle hulp is welkom."

Naast Reijntjes bestaat Together For Life uit de lopers Daphne Ayi, Dennis de Knijff, Rogier Holtzer, Stephan Elens, Sandra Kerstens, Michiel Amade en teamcaptain Frank Klomp. Het team bestaat verder uit twee chauffeurs (Roger en Edgar Brauckmann), begeleider Sonny Roest en twee fysiotherapeuten (Laura Marcellis en Pieter Fleuren). Reijntjes: "Het team wordt in tweeën verdeeld. Dat houdt in dat iedere loper in 46 uur ongeveer 75 kilometer rent en 225 kilometer fietst." Bang dat het ze te veel wordt, is hij niet. "We zijn allemaal ervaren hardlopers met een of meerdere marathons in de benen. Zelf ren ik nu drie jaar en zit ik op zo'n 14-1500 kilometer op jaarbasis." Een goede voorbereiding is het halve werk, en dus hebben de die-hards al wat oefenlopen achter de rug. "We zijn er al maanden mee bezig." Er wordt zo relaxed mogelijk naar de climax toegeleefd. "We hebben geen doel uitgesproken qua tijd, want het is geen wedstrijd. Ons doel is om te finishen, voor de mensen die ziek zijn."

Voor meer informatie zie www.togetherforlife.nl of www.roparun.nl. Reserveren voor het benefietdiner (kosten 75 europer persoon) kan op www.bijroellinssen.nl. Een financiële bijdrage storten kan op rekeningnummer NL16ABNA0533407346 o.v.v. Roparun team 317.