Opening van stadspark Venray

Op 21 mei opent het geheel vernieuwde en opgeknapte stadspark rondom de Grote Kerk. Vanaf 14.00 uur openen De Borggraaf, kerk en toren en Engelse tuin samen hun deuren.

In museum De Borggraaf is de tentoonstelling Ons Erfgoed op de Rooyse Loper te bezoeken. Zeventien historische verenigingen uit Venray lichten de tentoonstelling toe. Er is een demonstratie glas in lood en een archeologische ontdekkingstocht. In dit gebouw is ook de VVV gehuisvest die op deze dag ook wordt geopend. De dienstverlening is als vanouds in een nieuw jasje. De toren van de Grote Kerk opent haar seizoen en is te beklimmen voor een prachtige expositie op elke verdieping, onder andere een biechtstoel. De Grote Kerk met al haar kunstschatten waar de Beeldenstorm aan voorbij is gegaan, is vrij te bezoeken. De Engelse tuin aan de Raadhuisstraat biedt een sponsorconcert door Stichting Passion met muziek van Disney en allerlei leuke activiteiten voor kinderen. Gidsen van het Rooys Gidsen Gilde leiden de bezoekers langs bij alle bezienswaardigheden en lichten deze toe.

In het stadspark treedt de succesvolle singer-songwriter Etan Huijs op. Om 15.00 uur is er vanuit de toren een live carillonconcert door beiaardier Rosemarie Seuntiƫns te horen.