De politie hoort graag van u wat u vindt van haar berichten op social media
De politie hoort graag van u wat u vindt van haar berichten op social media Foto:

Zaterdag informatiemarkt politie, brandweer en ambulancedienst in Oostrum

Alles wat je wilt weten over veilig leven, wat de overheid daaraan kan bijdragen en wat je zelf kunt doen, vind je zaterdag 13 mei op het Dorpsplein in Oostrum. Politie, brandweer en ambulancedienst zijn tussen 11.00 en 16.00 uur present om te vertellen over veilig leven en hoe je kunt voorkomen dat je slachtoffer wordt.

Bewust worden van risico's en hoe je ze verkleint, is het doel. Acteurs van het project 'Waak voor inbraak' laten je ervaren welke babbeltrucs criminelen gebruiken om je informatie of spullen afhandig te maken. Bij Hartslag.nu krijg je informatie over een reanimatie-app. Die helpt je om een slachtoffer te reanimeren. De brandweer informeert over het brandveilig maken van je woning. Ook krijg je informatie over de buurtpreventie-app, waarmee buurtgenoten elkaar kunnen waarschuwen voor verdachte figuren. Burgernet is ook aanwezig en je kunt een kijkje nemen in een ambulance. In het Mobile Media Lab vertelt de politie welke social media ze gebruiken om u te informeren. De politie wil graag weten wat u ervan vindt.

Wijkagent Maud van Arsen
Wijkagent Maud van Arsen organiseert de informatiemarkt samen met de dorpsraad van Oostrum. Wijkagent Maud van Arsen komt uit Oostrum en is het eerste aanspreekpunt van de politie in Oostrum, Leunen, Wanssum, Geijsteren en Smakt. U kunt uitgebreid met haar kennis maken.

Meld uw mantelzorger aan voor de mantelzorgwaardering 2017

Ontvangt u mantelzorg? Dan kunt u uw én onze waardering laten blijken met mantelzorgwaardering. Zo kunt u uw mantelzorger blij maken met een geldbedrag, een kunst- en cultuurwaardebon, een horeca- en winkelwaardebon of respijtzorg.

Mantelzorgers zijn van onschatbare waarde. Dankzij mantelzorg kunnen mensen vaak langer thuis blijven wonen en contacten met hun eigen omgeving blijven onderhouden. De gemeente Venray vindt het belangrijk dat mantelzorgers gewaardeerd worden voor hun inzet.

Kies zelf welke waardering
Dit jaar kunt u kiezen uit verschillende vormen van waardering: een geldbedrag, een kunst- en cultuurwaardebon, een horeca- en winkelwaardebon of respijtzorg. Respijtzorg is tijdelijke zorgverlening om mantelzorgers even vrijaf te geven. De waardebonnen zijn mede tot stand gekomen door een bijdrage van Cultura Venray en Venray Centraal. Meer informatie over de keuzemogelijkheden leest u op het aanvraagformulier op de website van de gemeente. Iedere aanvrager (18+) krijgt sowieso een waardebon voor één nacht logeren in Logeerhuis Kapstok. Personen die mantelzorg ontvangen kunnen voor een korte periode logeren bij het Logeerhuis. Hierdoor heeft de mantelzorger even tijd voor zichzelf. De zorg van thuis wordt 24 uur per dag voortgezet in het Logeerhuis. Speciaal opgeleide vrijwilligers nemen de mantelzorg over, eventueel bijgestaan door de thuiszorgorganisatie of eigen huisarts.

Voorwaarden
Een mantelzorger is een familielid, partner, vriend of kennis die langdurig en/of intensief voor zijn naaste zorgt. Mantelzorg is de extra zorg die iemand nodig heeft. Het gaat niet om de normale, dagelijkse zorg die partners, ouders, kinderen of andere huisgenoten aan elkaar geven. Voorwaarde om in aanmerking te komen voor de waardering is dat de mantelzorger langer dan 3 maanden en minimaal 8 uur per week zorg verleent aan een inwoner van Venray.

Aanvragen
Aanvragen van de mantelzorgwaardering kan tot 1 september 2017 via www.venray.nl/mantelzorgwaardering. Hulp nodig bij het invullen van het formulier? Bel de gemeente op (0478) 52 33 33 (kies in het keuzemenu voor toets 1). Voor meer informatie neemt u contact op met Steunpunt Mantelzorg Venray. E-mail naar mantelzorg@venray.nl of bel naar (0478) 52 33 33 (kies in het keuzemenu voor toets 1).