Afbeelding
Foto:

Crowdfunding voor film Stille Storm

venray | Depressie bij jongeren is iets dat vaak weggeschoven wordt, maar steeds vaker voorkomt. In de film Stille Storm (50 minuten) van de achttienjarige, Venrayse regisseur Guido Coppis (foto) is te zien hoe een jongen uiteindelijk zelf tegen die depressie besluit te vechten.

"Ik hoop dat deze film depressie bij jongeren bespreekbaarder maakt", zegt Coppis. Deze week begint de crowdfundingcampagne voor de film Stille Storm (https://cinecrowd.com/nl/stille-storm). De film zal in augustus in Venray en omstreken gedraaid worden door een grotendeels Limburgse crew en cast. De film wordt geproduceerd door de 20-jarige Thijs Bronts. Thijs en Guido richtten onlangs DOF_FILM op, met als doel om films zonder compromissen te maken. Het streefbedrag van de campagne is 6000 euro. De film zal begin 2018 uitkomen. Coppis viel al eerder in de prijzen met zijn films, zo won hij de Special Jury Award op het Euregion Film Festival, en werd hij in Engeland genomineerd voor Best Young Director. Zijn films werden ook internationaal op festivals geselecteerd. De film gaat over de zeventienjarige Cas die kampt met faalangst. Hij vraagt zijn ouders op een avond om hem weg te brengen. Even later gebeurt het auto-ongeluk, waarbij zijn vader en moeder om het leven komen. Nu worstelt hij met het gevoel dat hij de reden is dat zijn ouders zijn omgekomen. Langzaam begint Cas steeds verder weg te zakken in een depressie van schuld en komt daardoor in een steeds grotere eenzaamheid terecht. Uiteindelijk besluit hij te vechten om een eigen, nieuwe plek te vinden in een wereld die hem maar niet begrijpt.


Taizéviering

venray | In de Paterskerk in Venray vindt op vrijdag 19 mei de tweede Taize-viering van 2017 plaats.

In Taizé-gebedsvieringen houdt men zich met name bezig met meditatie, gebed en veel zang. De oorsprong voert terug naar een gemeenschap in het gelijknamige Zuid-Franse dorp, die in het midden van de twintigste eeuw werd opgericht door Frère Roger Schutz. Inmiddels telt deze gemeenschap circa honderd broeders, katholiek of van verschillende protestantse afkomst uit bijna dertig landen. De gemeenschap trekt vooral veel jongeren, die gedurende korte tijd willen deelnemen aan het leven in Taizé. Dit leven staat in het teken van verzoening tussen verdeelde christenen en gescheiden volkeren. Daarom worden met name ook de jongeren van harte uitgenodigd om deel te nemen aan de dienst in Venray om aldus kennis te maken met deze bijzondere manier van vieren. De gebedsdienst begint om 19.30 uur. Vanaf 19.10 uur worden de liederen gezamenlijk geoefend. Na afloop is er koffie of thee en een materiaaltafel met informatie over Taizé.