SVOC'01 wint niet maar blijft aan kop

VIOS'38-SVOC'01 1-1 (1-0).

Doelpunt: Danny Houwen.

BEUGEN | SVOC'01 bleef in de uitwedstrijd tegen VIOS'38 op een 1-1 remise steken in de vijfde klasse G. Omdat ook concurrent Heijen gelijkspeelde (2-2) blijven beide ploegen samen aan kop met ieder 53 punten.

SVOC'01 had kunnen winnen in Beugen. Tien minuten voor tijd werd ten onrechte een goal van Tijs Loonen vanwege buitenspel afgekeurd. Het was een cruciaal moment in de titelrace. Want bij winst hadden de tricolores een gat van twee punten geslagen met Heijen.

De thuisclub begon feller aan de wedstrijd. SVOC'01 speelde een matige eerste helft. Na 25 minuten kwamen de Brabanders op voorsprong. Na een misser op het middenveld kon VIOS uitbreken over de linkerkant. De teruggelegde bal werd binnengeschoten: 1-0. Vlak daarna werd een kopgoal van Marthijn Coppers vanwege een duwfout afgekeurd.

Nog voor rust moest trainer Toon Bongers twee geblesseerde spelers vervangen. Sid Peeters en Bart Jenneskens konden niet meer verder. Koen Classens en Tim Rijbroek kwamen binnen de lijnen.
Na enkele omzettingen begon SVOC'01 beter aan de tweede helft. Het tempo ging omhoog en na elf minuten viel de gelijkmaker. Uit een steekbal van Maikel Wismans verscheen Danny Houwen vrij voor het doel en hij schoot raak in de lange hoek: 1-1.

Even later ontsnapten de tricolores aan een nieuwe achterstand toen een afstandschot op de lat belandde. In de 80e minuut scoorde Tijs Loonen uit een dieptepass van Marthijn Coppers. De thuisclubgrensrechter vlagde ten onrechte voor buitenspel. Helaas voor SVOC'01 nam de arbiter het vlagsignaal over.

Gert Custers kan Sporting niet redden

Reuver-Sporting ST 4-1 (2-0).

Doelpunt: Tim van Rijswick (strafschop).

REUVER | Met oud-keeper Gert Custers (46) onder de lat verloor Sporting ST met 4-1 in de uitwedstrijd tegen Reuver in de vijfde klasse E.

Door een blessure van Devin de Swart en doordat de van een armblessure herstellende Bram Willems nog geen hele wedstrijd kan keepen, werd noodgedwongen een beroep gedaan op Custers. De oud-doelman voetbalt normaal in een lager elftal.

Custers keepte goed maar kon niet voorkomen dat de nummer twee Reuver binnen een kwartier al een 2-0 voorsprong nam. Toch kreeg ook Sporting ST kansen in de beginfase maar die werden niet benut. Na een periode waarin het duel aardig gelijk opging, liep de thuisploeg na een uur uit naar 3-0. Rik Miltenburg werd tien minuten voor tijd gevloerd in de zestien: strafschop. Aanvoerder Tim van Rijswick benutte de penalty: 3-1. In de slotfase viel nog de 4-1.