Leunen op eigen kracht veilig

Leunen-Meterik 2-2 (1-0).

Doelpunten: Sjoerd van de Winkel en Pim Weijs.

LEUNEN | Leunen is na het 2-2 gelijkspel in de thuiswedstrijd tegen Meterik in veilige haven in de vierde klasse F. De oranje-witten hoeven niet net als vorig jaar nacompetitie te spelen voor klassenbehoud.

De beide nacompetitietickets gaan naar SVEB en DEV-Arcen, terwijl Montagnards al was gedegradeerd naar de vijfde klasse.

Leunen kwam goed uit de startblokken tegen de nummer vier Meterik dat nog streed voor een plek in de nacompetitie voor promotie.

Na elf minuten nam de ploeg van trainer Vincent van Sambeek de leiding. Uit een strakke voorzet van Gijs Mooren opende Sjoerd van de Winkel met een prachtige voltreffer de score: 1-0. De thuisploeg had voor de pauze het beste van het spel maar Leunen verzuimde een grotere voorsprong te nemen.

Meterik kwam tien minuten na rust op gelijke hoogte; 1-1. Een kwartier voor tijd namen de bezoekers zelfs de leiding door een kopbal na een aanval over de linkerkant: 1-2. Omdat concurrent SVEB al op grote achterstand stond tegen EWC'46, wist Leunen dat een gelijkspel voldoende was. Daardoor zetten de Leunenaren in de slotfase alles op de aanval. Dat had succes want uit een assist van Gijs Mooren vanaf de linkerkant scoorde Pim Weijs met een schot in de korte hoek: 2-2. In de spannende slotfase wist Leunen stand te houden en verlengde zo het verblijf in de vierde klasse.

Holthees wint thuis van Sambeek

Holthees-Sambeek 3-1 (1-1).

Doelpunten: Robin van Es, Kay Wijenberg en Ser van Es.

HOLTHEES | Holthees won voor eigen publiek met 3-1 van Sambeek in de vijfde klasse G.

De blauw-witten blijven op de tiende plaats staan en kunnen zich niet, zoals vorig seizoen, plaatsen voor de nacompetitie.

Al in de openingsminuut namen de bezoekers de leiding. Doordat een terugspeelbal opstuitte kon doelman Peter van den Heuvel de bal niet onder controle krijgen. De Sambeekse aanvaller Dennis van Well profiteerde: 0-1.

Na een kwartier stond het alweer gelijk. Stef Janssen haalde de achterlijn en trok de bal strak voor het doel waar Robin van Es de 1-1 binnentikte. Na het vlotte begin daalde het spelpeil geleidelijk.

In de tweede helft pakte Holthees de draad weer op. Met een afstandschot zette Kay Wijenberg de blauw-witten weer snel op voorsprong: 2-1. Even later trof Ser van Es de onderkant van de lat. De terugspringende bal kopte Van Es langs het doel. Ruim een kwartier voor tijd onderschepte Bram Pingen de bal. Hij gaf een pass op topschutter Ser van Es die de eindstand op 3-1 bepaalde.