Venray verliest maar is toch veilig

SC Susteren-Venray 3-0 (1-0).

SV Venray: Strumpen; Egelmeers, Keijzers, Koenen en Van der Waerden; Stiphout, Pelzer en Kersten (46. Sebaa); Tastan (46. Deenen), Touratzidis en Shala (75. Kleuskens).

SUSTEREN | Venray verloor de uitwedstrijd tegen Sportclub Susteren met 3-0 in de eerste klasse D. Ondanks de nederlaag is Venray een wedstrijd voor het einde definitief in veiligheid. Door het verlies van De Valk staat Venray nu zes punten los van de bedreigde zone.

Jordy Strumpen heeft zijn schorsing van twee duels uitgezeten. Hij keerde terug onder de lat. Op het middenveld ontbrak de geschorste aanvoerder Angelo van Mil. Hij werd vervangen door Bram Kersten.

Venray speelde geen beste wedstrijd. De rood-witten waren onmachtig. De spelers leden te veel balverlies en de aannames waren ook onvoldoende om tot succes te komen bij de nummer drie.

Ruim een halfuur wist de Venrayse ploeg stand te houden. Totdat doelman Jordy Strumpen na een voorzet de bal losliet en de thuisploeg profiteerde: 1-0. Tijdens de rust paste trainer Stef Sijbers een dubbele wissel. De weer herstelde Wesley Deenen loste Burak Tastan af als rechterspits. Terwijl jeugdspeler Nordin Sebaa zijn debuut maakte als vervanger van Bram Kersten. Na een kwartier in de tweede helft liep de thuisploeg uit naar 2-0. De Susterse rechterspits trok naar binnen en vond met links de verre hoek. In de 73e minuut verscheen de 3-0 eindstand op het scorebord.

Geen nacompetitie voor Oostrum

DSV-Oostrum 5-2 (3-2).

Doelpunten: Marwin Hermans en Chris Wilschut.

ST. ANTHONIS | Oostrum loopt in de vierde klasse F de nacompetitie mis voor promotie. Op bezoek bij concurrent DSV verloren de rood-witten met 5-2.

Een plek bij de bovenste vier is nodig om deel te mogen nemen aan het toetje van het seizoen. Oostrum, dat zesde staat, heeft nu vier punten minder dan de nummer vier EWC'46.

Het op de derde plaats bivakkerende DSV nam binnen twintig minuten met 2-0 de leiding. Halverwege de eerste helft scoorde Marwin Hermans de 2-1 na een goede actie van Kenny Lommen. Vlak voor rust viel de 3-1. Maar nog net voor de thee verkleinde Chris Wilschut, terug van een blessure, de achterstand weer (3-2) uit een assist van Marwin Hermans.

Direct na de pauze benutte DSV een discutabele penalty: 4-2. Kenny Lommen had pech toen hij de paal trof. In het laatste kwartier nam Oostrum meer risico's door een-op-een te gaan spelen. Er kwamen kansen over en weer. In de slotminuut liep de thuisploeg nog uit naar 5-2.

BVV'27 valt na de pauze ver terug

HRC'27-BVV'27 2-1 (0-1).

Doelpunt: Egzon Grguri.

AFFERDEN | BVV'27 verloor uit bij laagvlieger HRC'27 met 2-1 in de vijfde klasse G.

De Blitterswijckers begonnen nog goed aan de wedstrijd. Na tien minuten zette Egzon Grguri de bezoekers op een 0-1 voorsprong. Dat was ook de ruststand. Na de theepauze zakte BVV'27 steeds verder weg. Door persoonlijke fouten in de achterhoede kwam HRC'27 in de 56e minuut op gelijke hoogte: 1-1. Vijf minuten later kreeg de thuisploeg een strafschop die de 2-1 opleverde. In het laatste halfuur waren de Blitterswijckers niet meer bij machte de dreigende nederlaag af te wenden.