Verdiende winst Merselo bij United

SV United-Merselo 0-1 (0-0).

Doelpunt: Niels de Klerk.

WANSSUM | Merselo won de gemeentelijke derby bij SV United met 0-1 in de vijfde klasse G. De winnende treffer viel in de 80e minuut. De opgekomen routinier Niels de Klerk kopte de verdiende 0-1 binnen uit een vrije trap.

Merselo had het beste van het spel en was ook feller dan de thuisploeg die al snel in de verdrukking raakte. In de 18e minuut leek SV United toch op voorsprong te komen. Op aangeven van Indy Philips scoorde Kevin Koolhof met een lob. Maar de treffer werd vanwege buitenspel afgekeurd. Daarna was het weer de beurt aan Merselo. Een omhaal van Bas Litjens verdween net langs het doel.

Na de pauze bleven de bezoekers jacht maken op de openingstreffer. Eenmaal bracht de lat redding voor SV United. Tien minuten voor tijd kwam de Merselose ploeg toch aan zijn verdiende doelpunt toen Niels de Klerk de bal van dichtbij binnenkopte: 0-1. SV United probeerde in de slotfase nog langszij te komen maar dat lukte niet meer. De doelpogingen waren een prooi voor de Merselose keeper of de ballen verdwenen over of langs het doel. Na vier duels zonder zege won Merselo weer. De geel-zwarten kunnen zich nu richten op de nacompetitie voor promotie naar de vierde klasse.