SSS'18 kan thuis niet meer winnen

SSS'18-ZSV 1-2 (0-1).

Doelpunten: 20. Davy Althuizen 0-1; 64. Rick Wiersema (strafschop) 0-2; 82. Koen van Bree 1-2.

SSS'18: Massop; Wijenberg, Paul Janssen, Wout Janssen en Rutten; Franssen (65. Koen van Bree), Teun van Bree, Voesten en Botden (65. Luydens); Lucassen en Rommen (70. Nijdam).

OVERLOON | Ook de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen wist SSS'18 niet in winst om te zetten in de eerste klasse D. ZSV uit Zeilberg won met 1-2 bij de Overloonse degradant.

Paul Janssen speelde zijn laatste thuiswedstrijd in de Overloonse hoofdmacht. De routinier doet komend seizoen een stapje terug. Ook voor trainer Ales Jurcik was het zijn laatste thuisduel. Na vier wisselvallige jaren – twee degradaties en eenmaal promotie – vertrekt de Venrayse trainer naar Wittenhorst. Zijn opvolger Ruud Vermeer begint in het jubileumjaar - SSS'18 viert volgend jaar het eeuwfeest - weer in de tweede klasse.

De Overloners misten zondag de aanvallers Bas Joosten en Koen Verlinden. Thomas Botden verscheen na enkele invalbeurten voor het eerst in de basis.

Na vijf minuten leek Frits Lucassen succes te hebben met een kopbal maar ZSV-keeper Leon Thijs kon met een snelle reactie nog net redding brengen. Na ruim een kwartier ontsnapten de Overloners aan een achterstand toen een riante kans door de Zeilbergers werd gemist. Even later was het toch raak. Na een aanval over links brak Davy Althuizen de score open: 0-1.

Vlak voor rust nam Frits Lucassen op links een hoekschop. De bal zeilde over doelman Thijs heen. Op het nippertje wist een Zeilbergse verdediger bij de tweede paal de bal nog net voor de lijn weg te koppen.

Na de pauze bleven de bezoekers de gevaarlijkste ploeg. Verdediger Cas Rutten wist ten koste van een overtreding een doelpunt te voorkomen. De toegekende vrije trap leverde niets op voor ZSV. In de 64e minuut kregen de bezoekers een strafschop na een overtreding van Teun van Bree binnen de zestien. Rick Wiersema schoot raak vanaf de stip en verdubbelde de voorsprong: 0-2. Met drie wissels hoopte Ales Jurcik het duel nog een andere wending te geven. De ingevallen Koen van Bree verkleinde acht minuten voor tijd de achterstand tot 1-2. Paul Nijdam, eveneens een invaller, kreeg nog een goede kans na een snelle uitval maar hij mikte de bal vlak langs het doel.