Volharding komt boven rode streep

Deurne-Volharding 0-1 (0-0).

Doelpunt: 68. Tim Brouwer 0-1. Scheidsrechter: Loontjens (Breda). Toeschouwers: 250. Gele kaart: Tim Brouwer (Volharding)

Volharding: Vullings (3. Wieleman); Albers, Gerrits, Kessels en Van Kempen; Schepens, Blenckers, Lenkens en Beurskens; Van Rens (90. Van den Bosch en Brouwer (73. Tissen).

DEURNE | Volharding deed door de 0-1 uitzege bij Deurne uitstekende zaken in de onderste regionen van de eerste klasse D. De Vierlingsbekers klommen ten koste van concurrent Someren uit de directe gevarenzone.

Volharding heeft zondag op de slotdag – uitgerekend thuis tegen Someren – aan een gelijkspel genoeg om rechtstreekse degradatie te ontlopen en de nacompetitie te bereiken.

Trainer Sjoerd van der Coelen kon in Deurne niet beschikken over de geschorsten Wouter Evers en Jip Verstegen. Tom Kessels keerde daarentegen terug van een schorsing. Een tegenvaller was dat doelman Job Vullings al na drie minuten uitviel met een liesblessure die hij bij een uittrap opliep.

Hij werd vervangen door Gerben Wieleman die eerder op de dag al een hele wedstrijd in het tweede elftal had gekeept. Wieleman speelde sterk en heerste in zijn doelgebied.

De backs Patrick van Kempen en Daan Albers hadden het aanvankelijk lastig tegen de snelle buitenspelers van Deurne. Nadat de thuisploeg de lat trof was Volharding vlak voor rust nog dicht bij de openingstreffer.

Na de doelpuntloze eerste helft liep Tim Brouwer een gele kaart op waardoor hij is geschorst voor het slotduel met Someren. Juist in een fase dat Deurne sterker werd, sloegen de Vierlingsbekers toe.

Uit een mooie voorzet van Jeroen Schepens vanaf de rechterkant schoot Tim Brouwer hard en onhoudbaar raak: 0-1. De rood-witten veerden op en Marc van Rens kopte via Jasper Lenkens tegen de lat.

Deurne zette aan voor het slotoffensief, maar het goed spelende centrale duo Roel Gerrits en Tom Kessels bleef overeind. Evenals Gerben Wieleman die met een fraaie redding een kopbal van Job Steeghs onschadelijk maakt. In de extra tijd dook de Deurnese spits Stefan van der Werf nog vrij voor het doel op, maar hij schoot hoog over waardoor de Volharding de kostbare winst greep. Voor de tweede keer dit seizoen werd Deurne met de minimale cijfers van 1-0 verslagen.