Afbeelding
Foto:

Expositie InBeeld in kunstencentrum

Venray | Bij Kunstencentrum Jerusalem in Venray zijn 47 kunstwerken rondom het thema Stille levens op de voorrondetentoonstelling InBeeld te zien.

Beeldende amateurkunstenaars uit Limburg konden zich aanmelden voor InBeeld 2017. Zo'n 270 kunstwerken van kunstenaars in de leeftijd van 12 tot en met 86 jaar werden ingezonden. Bij Jerusalem vindt van 13 mei tot en met 9 juni een van de zeven regionale voorronde-exposities plaats. De opening wordt verricht op vrijdag 12 mei om 19.30 uur door wethouder Lucien Peeters. InBeeld is een nieuwe, provinciale wedstrijd voor de beeldende amateurkunst.

InBeeld wordt eens in de twee jaar gehouden door het Huis voor de Kunsten Limburg in samenwerking met de Limburgse kunstencentra. Telkens vormt een ander thema het vertrekpunt. Beginnend met het thema Stille levens waren alle beeldende associaties mogelijk, van het inmiddels van alle tijden klassieke stilleven tot en met vrije persoonlijke representaties. Tussen de inzendingen zaten veel schilderijen, maar bijvoorbeeld ook keramische werken, houtsculpturen en textiele werkvormen. Een vakjury beoordeelt de komende tijd alle werken op originaliteit, zeggingskracht, verbeelding van het thema en toegepaste techniek.

Bij iedere voorronde-expositie kan ook het publiek meestemmen. Er wordt op zeven plaatsen in Limburg een voorronde-expositie gehouden door centra voor de kunsten. Per voorronde gaan drie regiowinnaars door naar de finale. Deze werken zijn van 17 juli tot en met 6 augustus te zien in Centre Céramique in Maastricht.

Tijdens de opening op 16 juli worden de drie winnaars van InBeeld 2017 bekendgemaakt. De hoofdprijs is een geldbedrag van 250 euro.

Daarnaast is er een tweede prijs van 150 euro en een derde prijs van 100 euro. Het doel van InBeeld is niet-professionele kunstenaars te stimuleren hun talent te ontwikkelen en hen een podium te bieden. Bovendien wordt de beeldende amateurkunst in Limburg meer zichtbaarheid gegeven door haar letterlijk 'in beeld' te brengen.

Kijk voor meer informatie over InBeeld op www.hklimburg.nl/inbeeld. Openingstijden van de InBeeld-expositie bij Kunstencentrum Jerusalem aan de Heuvelstraat 4 in Venray zijn van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur en de entree is gratis.